Tovább bombázzák Kijevet, tűz ütött ki Dnyipropetrovszk egyik energetikai létesítményében

  • narancs.hu
  • 2022. október 17.

Külpol

Kamikaze drónokat vetettek be az oroszok. A főváros mellett támadás érte Dnyiprót, Zaporizzsját és a Szumi régiót.

Három robbanás is hallatszott Kijevben hétfő reggel, egy héttel az ukrán fővárost ért legutóbbi orosz légicsapások után – jelentették hírügynökségek. Egy hete orosz bombázások érték Kijevet és más ukrán városokat, amelyek 19 ember halálát okozták, és 105-en megsebesültek. A most hétfői első robbanás helyi idő szerint 6 óra 35 perckor történt. Röviddel előtte megszólaltak a légvédelmi szirénák.

A beszámolók szerint a támadásokat öngyilkos drónok hajtották végre, ezekről azt kell tudni, hogy olcsóbbak és igénytelenebbek, mint a rakéták, ám földi célpontok ellen jól használhatók. Az elmúlt hónapokban több hírforrás is megerősítette, hogy Irán ilyen feladatokra használható gépeket adott el Moszkvának, ám ezt Teherán eddig tagadta.

Dnyipropetrovszk megyében nagy tűz ütött ki egy energetikai létesítményben egy éjszakai rakétatalálat után – közölte hétfőn egy helyi tisztviselő. "Három ellenséges rakétát semmisítettek meg a légvédelmi erőink" – közölte Valentin Reznyicsenko, a régió kormányzója a Telegram üzenetküldő alkalmazáson.

Pénteken Vlagyimir Putyin orosz elnök elégedettségét fejezte ki a csapások felett, és kijelentette, hogy egyelőre nincs szükség az ukrán városok további nagyszabású bombázására.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk