További öt évre maradna Ursula von der Leyen az Európai Bizottság élén

  • narancs.hu
  • 2024. február 19.

Külpol

Hivatalosan bejelentette. Mint mondta, nagyon tudatos döntést hoz. 

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság (EB) elnöke a Kereszténydemokrata Unió (CDU) ülésén bejelentette, hogy maradna további öt évig az EB élén – értesült a Politico.

„2019-ben azért indultam, mert szilárdan hiszek Európában. Európa az otthonom, ahogyan Alsó-Szászország is. És amikor felmerült a kérdés, hogy el tudnám-e képzelni, hogy az Európai Bizottság elnöke legyek, intuitíve azonnal igent mondtam. Ma, öt évvel később, nagyon tudatos döntést hozok” – mondta a bejelentése után von der Leyen. 

A Guardian szerint az EB elnökének legnagyobb riválisa Észtország miniszterelnöke, Kaja Kallas lehet. Ursula von der Leyennek miután megszerezte a VDU támogatását, további két párt bizalmát kell kiérdemelnie az Európai Néppárton (EPP) belül, márcisuban pedig szavazást kell nyernie az EPP bukaresti kongresszusán. Júniusban érkezik az utolsó akadály, vagyis a brüsszeli pozíciókért való helyezkedés, amey nagyban függ az EP-választások eredményétől. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk