Trump beperelte volt ügyvédjét, 500 millió dollárt követel tőle

  • narancs.hu
  • 2023. április 13.

Külpol

A volt elnök szerint Michael Cohen megsértette az ügyvédi titoktartást, és úgy tesz szert profitra, hogy róla terjeszt hazugságokat.

Donald Trump volt amerikai elnök szerződésszegésre hivatkozva 500 millió dollárra perli volt ügyvédjét

írja a Reuters. Az USA volt elnöke szerint Michael Cohen megsértette az ügyvédi titoktartást és abból tesz szert profitra, hogy róla terjeszt hazugságokat.

Cohen ügyvédje, Lanny Davis szerint Trump állításai felháborítók. Szerinte érdemes hozzátenni, hogy Trumpnak az elmúlt években szokásává vált ehhez hasonló kereseteket benyújtani. "Trump úr újfent visszaélve a jog nyújtotta lehetőségekkel, zaklatásra és megfélemlítésre használja azokat Michael Cohennel szemben" – mondta Davis.

A keresetet a volt elnök stábja azt követően nyújtotta be, hogy kiderült, Michael Cohen a vád koronatanújaként vehet részt abban a Trump ellen indított perben, amelynek vádpontjait a múlt héten olvasták fel egy manhattani törvényszéken. A volt elnök ártatlannak vallotta magát az üzleti könyvelés 34-rendbeli meghamisításának vádjában.

Az ügyészség szerint Trump a 2016-os választások előtt 130 ezer dollárt fizetett ki Cohenen keresztül a pornósztár Stormy Daniels hallgatásáért, aki korábban azt állította, hogy 2006-ban szexuális kapcsolata volt Trumppal – a volt elnök ezt is tagadja. 

Cohent korábban 3 év börtönbüntetésre ítélte a bíróság, mert Trump ügyvédjeként fizetett egy Playboy-modell és egy pornósztár hallgatásáért, akiknek állítólag viszonyuk volt az egykori elnökkel. Cohent5 vádpontban, így a kampányfinanszírozási törvény megsértéséért, adó- és banki csalásokért, a hatóságok félrevezetéséért ítélte el a New York-i szövetségi bíróság. William Pauley bíró szerint a vádpontokban megfogalmazott minden bűncselekmény "komoly támadás az Egyesült Államok ellen".

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Pénzbírságot kért ellenfelére a fideszes polgármester - kis magyar abszurd Bonyhádról

A fideszes polgármester, Filóné Ferencz Ibolya azt kifogásolta, hogy Száraz Zoltán ellenzéki polgármesterjelölt a saját Facebook-oldalán megosztott egy városi szervezésű eseményt. Pedig Száraz a bejegyzésben konkrétan feltüntette, hogy az városi esemény. A helyi és a területi választási bizottság is elég furcsán állt az esethez, ami így a Kúrián folytatódik.