Trump minden ellene felhozott vádat tagad

  • narancs.hu
  • 2023. április 5.

Külpol

Azt mondta, ő csak védelmezi a nemzetét.

Kedden hivatalosan is meghallgatták Donald Trump korábbi amerikai elnököt és jelenlegi elnökjelöltet. A bíróság úgy találta, megalapozottan vádolják a republikánus politikust 16 oldalon 24 pontban többek között azzal, a 2016-os elnökválasztási kampánya előtt üzleti dokumentumokat hamisított annak érdekében, hogy rá nézve kínos információkat titkoljon el választói elől. Azt is állítják, 130 ezer dollárt adott egy pornószínésznőnek – az MTI színésznőt említ –, hogy hallgasson kettejük viszonyáról. Trump korábban tagadta, hogy köze lett volna ahhoz a nőhöz.

Donald Trumpot a manhattani Trump-toronyházból vitték át a bíróságra, miután nyomozók hivatalosan letartóztatták. Nem bilincselték meg, és az előzetes várakozásokkal ellentétben nem készült róla az ilyen esetben megszokott, gyanúsítotti fotó sem.

Ő az első exelnök az Amerikai Egyesült Államokban, akit vád alá helyeztek.

Minden vádpontban ártatlannak vallotta magát. A bíróság döntése alapján szabadlábon védekezhet. 

A keddi meghallgatás után, visszatérve floridai birtokára, magyar idő szerint szerda hajnalban Donald Trump beszédet mondott, amelyet a CNN és a Fox News is élőben közvetített.

A Telex beszámolója szerint a politikus enerváltnak tűnt, legalábbis önmagához képest. 25 percig beszélt. Rögtön az elején kijelentette, „az egyetlen bűn amit elkövettem, hogy rettenthetetlenül védelmeztem nemzetünket azoktól, akik el akarják pusztítani.”

Úgy gondolja, hogy ez a vádemelés „sértés az országra nézve”, hogy az Egyesült Államok már enélkül is a nevetség tárgya Biden elnöksége alatt. Ez a mostani ügy az ellene évek óta tartó hajtóvadászat része, a vád alaptalan, mint ahogy az volt a Fehér Házból elvitt titkosított dokumentumok miatt indított eljárás, vagy az, amikor Georgia állam vizsgálta, beleavatkozott-e a 2020-as választásba, vagy a New York-i főügyész vizsgálata az adócsalás gyanújával. Trump úgy ítéli meg, pártérdekek alapján zajlik ez a vizsgálat is, mert a demokraták rájöttek, hogy őt a szavazóurnáknál nem lehet legyőzni.

Szerinte az is mutatja ennek a mostani eljárásnak az elfogultságát, hogy a pert felügyelő bíró lánya dolgozott Kamala Harris alelnök elnökjelölti kampányán. Trump beszédében terítékre került a manhattani kerületi ügyész is, aki vádat emelt ellene.

Ügyében a következő meghallgatást decemberben tartják, a per pedig 2024 januárjában kezdődik.

 
Donald Trump korábbi elnök, jelenlegi elnökjelölt 2023 április 4-én a birtokán, kortesgyűlésen. Fotó: Cristobal Herrera Ulashkevich / MTI
 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk