Trump: Orbánnál senki nem jobb, okosabb, vagy jobb vezető

  • narancs.hu
  • 2024. március 9.

Külpol

Biden: Orbán diktatúrát épít Magyarországon. 

„Senki nem jobb, okosabb, vagy jobb vezető Orbán Viktornál... Nem egy ellentmondásos figura, mert azt mondja, »így lesz«, és ennyi... Ő a főnök” – mondta Donald Trump, aki Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel találkozott floridai birtokán. 

A CNN szerint a zártkörű, sok vendéges rendezvényen egy triubute zenekar játszott, az Orbán-Trump találkozónak nem volt konkrét napirendi pontja, egy laza barátkozás volt, „jó hangulatban”. 

A találkozóról Orbán Viktor is közzétett egy egyperces videót. Szerinte ma sem lenne háború Ukrajnában, ha Trump maradt volna az Egyesült Államok elnöke. „Nekünk magyaroknak annyi a dolgunk, hogy valljuk be őszintén: jobb lenne a világnak, és jobb lenne Magyarországnak is, ha Donald Trump elnök úr visszatérne.”

Orbán amerikai útján nem találkozik Joe Bidennel vagy az amerikai kormány képviselőivel, azonban az elnök megszólalt a magyar miniszterelnök látogatását illetően. Mint a 444.hu írja, Biden az előző nap harciasra konfigurált évértékelőjével már igyekezett beindítani a kampányát, pénteken pedig Pennsylvaniában már lényegében az első választási naggyűlését tartotta. Itt kérdezték a Mar-a-Lago-i találkozóról Orbán és Trump között, amit aggasztónak nevezett. „Ha én nem aggódok, akkor önnek kell” – mondta a riporternek, majd azzal folytatta, hogy Orbán diktatúrát épít Magyarországon.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk