Elfogy az eddigi, újra óriási összeget kér Ukrajnának az amerikai Kongresszustól Biden

  • narancs.hu
  • 2022. május 7.

Külpol

Az eddig megszavazott dollármilliárdok lassan kimerülnek, és szeptemberig újabb utánpótlásra lesz szükség az amerikai elnök szerint.

Joe Biden elnök pénteken engedélyezett egy 150 millió dolláros katonai segélyt Ukrajnának tüzérségi lövedékek és radarrendszerek beszerzésére az orosz megszálló erők elleni harcban – írja az AP hírügynökség

Biden szerint a legutóbbi kiadásokkal kormánya már majdnem kimerítette azt az összeget, amelyet a Kongresszus márciusban engedélyezett Ukrajnának, és felszólította a törvényhozókat, hogy minél hamarabb hagyjanak jóvá egy több mint 33 milliárd dolláros kiadási csomagot, amely szeptember végéig lehet elég.

A kongresszus által engedélyezett fegyvereket és felszereléseket közvetlenül a frontvonalba küldjük. Az amerikai támogatás, szövetségeseink és partnereink hozzájárulásával együtt, döntő fontosságú volt abban, hogy Ukrajna megnyerje a kijevi csatát, és megakadályozza Putyin háborús céljait Ukrajnában

– mondta Biden.

Egy amerikai tisztviselő szerint a támogatás legutóbbi részlete 25 000 darab 155 mm-es tüzérségi lövedéket, tüzérségi elhárító radarokat, zavaró berendezéseket, terepi felszerelést és pótalkatrészeket tartalmaz.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk