Válaszolt az amerikai nagykövet Orbán Trumpot támogató üzenetére

  • narancs.hu
  • 2023. április 3.

Külpol

Mégpedig egy alkalomhoz illő Szijjártó-idézettel.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Donald Trump volt amerikai elnök ellen hallgatási pénz fizetésének ügyében emelt vádat a New York-i kerületi ügyész, a politikus várhatóan kedden áll bíróság elé.

Ebből az alkalomból posztolt hétfőn délelőtt Orbán Viktor egy támogató üzenetet a twitter-oldalán.

 

Az angol üzenet jelentése: „Harcolj tovább elnök úr! Veled vagyunk.”

A szokatlan kiállást a hivatalos amerikai vezetés budapesti képviselője sem hagyta szó nélkül, David Pressman Orbán tweetjét osztotta tovább egy rövid kommentárral. A nagykövet azt írta: „Szijjártó Péter magyar külügyminiszter néhány héttel ezelőtt: »Mi azzal nyilvánítjuk ki tiszteletünket, hogy nem avatkozunk bele más országok belügyeibe, nem fejezzük ki a véleményünket, vagy próbálunk befolyást gyakorolni rájuk.«”

Azzal, hogy a magyar miniszterelnök nyíltan támogatja a súlyos, és meglehetősen kínos vádakkal szembesülő leváltott amerikai elnököt, aki ugyanakkor már bejelentette újraindulását a posztért, alighanem szembemegy a Szijjártó által megfogalmazott alapelvekkel. Minden bizonnyal erre szerette volna felhívni a nagykövet magyar kollégái figyelmét is.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk