Visszakerült apjához a drótkerítésen átadott afgán kisbaba

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 22.

Külpol

A kabuli repülőtéren működő kórházba vitték, ellátták és visszaadták.

Több hírportál, köztük a Telex is bemutatta a videót, amelyen az látható, ahogy az afganisztáni Kabul repülőterén a szögesdrót fölött valaki átad egy kisbabát egy amerikai tengerészgyalogosnak. A tömegből azt kiabálták, a gyerek beteg, orvosra van szüksége.

Az esetről John Kirby, az amerikai védelmi minisztérium szóvivője azt mondta, a gyereket a katonák elvitték a repülőtéren működő norvég kórházba, ott megkapta a megfelelő ellátást, ezután pedig visszavitték az édesapjához. A szóvivő arra is kitért, hogy a felvételen látható katona jól döntött, amikor átvette a feléje nyújtott kisgyereket, ez természetes emberi gesztus.  

Az a hírekből nem derült ki, hogy a baba családja jogosult-e arra, hogy kimenekítsék Afganisztánból, segítette-e az apa vagy az anya a nyugatiakat, ami miatt megtorlásra számíthat a tálibok részéről. Arról is szó volt, hogy az anya megsérült, de az ő állapotáról nem lehet tudni semmit.

A kabuli repülőtéren több olyan felvétel is készült, amelyen katonák vigyáznak csecsemőkre. 

 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk