Visszakerült apjához a drótkerítésen átadott afgán kisbaba

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 22.

Külpol

A kabuli repülőtéren működő kórházba vitték, ellátták és visszaadták.

Több hírportál, köztük a Telex is bemutatta a videót, amelyen az látható, ahogy az afganisztáni Kabul repülőterén a szögesdrót fölött valaki átad egy kisbabát egy amerikai tengerészgyalogosnak. A tömegből azt kiabálták, a gyerek beteg, orvosra van szüksége.

Az esetről John Kirby, az amerikai védelmi minisztérium szóvivője azt mondta, a gyereket a katonák elvitték a repülőtéren működő norvég kórházba, ott megkapta a megfelelő ellátást, ezután pedig visszavitték az édesapjához. A szóvivő arra is kitért, hogy a felvételen látható katona jól döntött, amikor átvette a feléje nyújtott kisgyereket, ez természetes emberi gesztus.  

Az a hírekből nem derült ki, hogy a baba családja jogosult-e arra, hogy kimenekítsék Afganisztánból, segítette-e az apa vagy az anya a nyugatiakat, ami miatt megtorlásra számíthat a tálibok részéről. Arról is szó volt, hogy az anya megsérült, de az ő állapotáról nem lehet tudni semmit.

A kabuli repülőtéren több olyan felvétel is készült, amelyen katonák vigyáznak csecsemőkre. 

 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Neked ajánljuk

Dobosviccek

„Srácok, van kedvetek meghallgatni a szerzeményeimet?”, szól az egyik legelcsépeltebb dobosvicc csattanója. A közvélekedés szerint a dobosok tipikusan háttérbe húzódó, nem túl izgalmas figurák, de ahogy Dave Grohl, Phil Collins, Don Henley vagy akár Szikora Róbert példája mutatja, megfelelő tehetséggel és szorgalommal belőlük is lehetnek nagy sztárok. Az elmúlt hetekben két neves angol zenekar dobosa is szólóalbumot jelentetett meg – mindkét lemezre érdemes időt szakítani.

Hordta a jelet

  • - minek -

Mátyás Attila számos zenekaron és zenei korszakon átívelő, lassan négy évtizedes pályafutásában különleges epizód a rövid ideig létező Agnus Dei (Isten báránya) zenekar.