Vitalij Klicsko: 12 lakásban okozott kárt a Kijevet ért orosz dróntámadás, egy nő meghalt

Külpol

Keddre virradó éjjel a fővárost és környékét 31 orosz Sahíd típusú, Irántól beszerzett önmegsemmisítő drón támadta.

A Kijevet ért újabb orosz légitámadásban egy nő életét vesztette, 12 ember megsérült, közülük 5 került kórházba, és 12 lakásban keletkeztek károk

– közölte Vitalij Klicsko polgármester kedden a Telegramon.

Klicsko hozzátette, a nő úgy halt meg, hogy kiment az erkélyre megnézni, hogyan semmisíti meg az ukrán légvédelem az orosz drónokat. Elmondta, hogy jelenleg zajlik a romok eltakarítása és a megrongálódott lakásokban a károk felmérése. Kiemelte, hogy különösen nagy a kár egy 24 emeletes épületben a főváros Holoszijivszkij kerületében, amelyre egy orosz drón roncsai zuhantak.

Az ukrán légierő sajtószolgálata arról számolt be, hogy keddre virradó éjjel a fővárost és környékét támadó 31 orosz Sahíd típusú, Irántól beszerzett önmegsemmisítő drónból 29-et lelőttek.

Andrij Nyebitov Kijev megyei rendőrfőnök közlése szerint az ukrán hatóságok több mint 50 bejelentést kaptak otthonokban, irodákban, üzletekben és autókban a légicsapás okozta károkról a régióban.

Közben az ideiglenesen megszállt területek reintegrációjáért felelős ukrán minisztérium arról adott hírt, hogy újabb 79 elesett katona holttestét kapta vissza Ukrajna Oroszországtól. A jelentésben a tárca arra nem tért ki, hogy az orosz oldal mit kapott cserébe Ukrajnától.

Az ukrán vezérkar reggeli helyzetjelentésében azt írta, hogy az orosz hadsereg ukrajnai embervesztesége mintegy 410-zel 207 440-re nőtt. Az ukrán erők hétfőn megsemmisítettek egyebek mellett egy orosz harckocsit, tíz tüzérségi rendszert és 51 robotrepülőgépet.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk