Vitalij Klicsko szerint egyre kevésbé bíznak az ukránok Zelenszkijben

  • narancs.hu
  • 2023. december 5.

Külpol

Kijev polgármesterének nem tetszik Zelenszkij tekintélyelvű hozzáállása.

Volodimir Zelenszkij most fizet az általa elkövetett hibákért, az ukránok pedig elvesztették a bizalmukat a háborús vezető válságkezelési képességeiben

mondta Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere egy interjúban a Sky News szerint. Arra a kérdésre, milyen hibákat követett el Zelenszkij, azt mondta:

Az emberek azon tűnődnek, hogy miért nem voltunk jobban felkészülve erre a háborúra, miért tagadta Zelenszkij a végsőkig, hogy idáig juthatunk.

Vagy hogy miért volt lehetséges, hogy az oroszok ilyen gyorsan el tudták érni Kijevet."

Hozzátette, "túl sok információ volt, ami nem felelt meg a valóságnak. De ettől függetlenül az elnöknek ma fontos feladata van, és támogatnunk kell őt a háború végéig. Viszont ennek a háborúnak a végén minden politikus meg fog fizetni a sikereiért vagy a kudarcaiért".

Az egykori bokszbajnok arról is beszélt, hogy az ukrán vezetőnek tekintélyelvű tendenciái vannak. „Egy bizonyos ponton már nem fogunk különbözni Oroszországtól, ahol minden egy ember szeszélyétől függ" – jelentette ki.

Klicsko kritikái azután hangzottak el, hogy Zelenszkij egy interjúban elismerte, az ukrán ellentámadás nem hozta meg a kívánt eredményeket.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk