Vitalij Klicsko szerint egyre kevésbé bíznak az ukránok Zelenszkijben

  • narancs.hu
  • 2023. december 5.

Külpol

Kijev polgármesterének nem tetszik Zelenszkij tekintélyelvű hozzáállása.

Volodimir Zelenszkij most fizet az általa elkövetett hibákért, az ukránok pedig elvesztették a bizalmukat a háborús vezető válságkezelési képességeiben

mondta Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere egy interjúban a Sky News szerint. Arra a kérdésre, milyen hibákat követett el Zelenszkij, azt mondta:

Az emberek azon tűnődnek, hogy miért nem voltunk jobban felkészülve erre a háborúra, miért tagadta Zelenszkij a végsőkig, hogy idáig juthatunk.

Vagy hogy miért volt lehetséges, hogy az oroszok ilyen gyorsan el tudták érni Kijevet."

Hozzátette, "túl sok információ volt, ami nem felelt meg a valóságnak. De ettől függetlenül az elnöknek ma fontos feladata van, és támogatnunk kell őt a háború végéig. Viszont ennek a háborúnak a végén minden politikus meg fog fizetni a sikereiért vagy a kudarcaiért".

Az egykori bokszbajnok arról is beszélt, hogy az ukrán vezetőnek tekintélyelvű tendenciái vannak. „Egy bizonyos ponton már nem fogunk különbözni Oroszországtól, ahol minden egy ember szeszélyétől függ" – jelentette ki.

Klicsko kritikái azután hangzottak el, hogy Zelenszkij egy interjúban elismerte, az ukrán ellentámadás nem hozta meg a kívánt eredményeket.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.