Zelenszkij: 4,5 millió ukrán maradt áram nélkül az újabb orosz támadások miatt

  • narancs.hu
  • 2022. november 4.

Külpol

Az ukrán elnök energiaterrorizmussal vádolja Oroszországot.

Körülbelül 4,5 millió fogyasztót vágtak el ideiglenesen az energiától az oroszok – mondta az újabb, az ukrán energiaszektort ért orosz támadások után tartott, csütörtök éjjeli beszédében Volodimir Zelenszkij a BBC cikke szerint.

Pusztán az a tény, hogy Oroszország energiaterrorizmushoz folyamodik, ellenségünk gyengeségét mutatja. Nem tudják megverni Ukrajnát a harcmezőkön, ezért most így akarják megtörni az embereinket"

– hangoztatta az ukrán elnök. Mindeközben Oroszország arra készül, hogy kivonja a csapatait Herszonból, legalábbis ennek a valószínűségéről beszélt az orosz médiának a megszállt város kollaboráns vezetője, Kirill Sztremuszov. Nyugati források szerint az orosz katonai vezetők többsége már el is hagyta a várost.

Az elmúlt hetekben a megszállók megkezdték a védelmi vonalaik kiépítését a Dnyeper keleti partján, vagyis nem mennek a kivonulók olyan messzire. Úgy tűnik, mindez egy nagyobb stratégiai mozzanat része, mely keretében Oroszország még a tél beállta előtt jobb védelmi vonalakat épít ki magának Ukrajna déli és keleti felén.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk