Zelenszkij szerint új szakaszba lépett a háború, Ukrajnának már a világ figyelméért is meg kell küzdenie

  • narancs.hu
  • 2023. december 1.

Külpol

Az ukrán elnök először beszélt nyilvánosan az ellentámadás sikertelenségéről.

„Tény, a háború egy új szakaszába léptünk. A tél várhatóan megnehezíti a harcokat, miután a nyári ellentámadás a fegyver- és emberhiány miatt nem érte el a kívánt eredményeket” – mondta az ukrán elnök az AP-nek adott csütörtöki interjújában, amit a 444.hu szemlézett.

Volodimir Zelenszkij először beszélt nyilvánosan az ellentámadás sikertelenségéről, és a nyugati világ csökkenő figyelméről.

Arra a kérdésre, hogy kudarcként könyveli-e el az elmúlt hónapok hadműveleteit, azt válaszolta: „Nem hátráltunk meg, nincs okunk szégyenkezi, a világ egyik legnagyobb hadseregével állunk szemben.” Hozzátette, ettől függetlenül nem lehet elégedett sem, mivel sok katonát vesztettek és rengeteg korábban beígért fegyvert nem kaptak meg.

Zelenszkij szerint a Hamász és az Izrael közti konfliktus miatt kevesebb figyelmet kaphat a jövőben az ukrajnai helyzet, a háború mellett a világ figyelméért is meg kell küzdeniük. Az a Harkivban rögzített interjúban az elnök arról beszélt, bár a nyugati szövetségesek figyelme egyre inkább a közel-keleti borzalmakra terelődik, nem szabad hagyni, hogy a világ megfeledkezzen az ukrajnai háborúról. „Ez egy totális letámadás, aminek globális hatásai vannak. Ilyen nem volt a II. világháború óta” – fogalmazott Zelenszkij.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk