Zelenszkij: Tízezrek haltak már meg Mariupolban

  • narancs.hu
  • 2022. április 11.

Külpol

Oroszország katonák tízezreit készül mozgósítani a következő offenzívára.

Az orosz csapatok legalább 300 kórházat semmisítettek meg, és csak Mariupolban már több tízezren haltak meg –mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a dél-koreai parlament képviselőinek tartott beszédében. Többek közt arról beszélt az ukrán elnök, hogy az oroszok demonstratív céllal pusztítják Mariupolt, és nem hajlandók leállítani offenzívájukat. Szerinte Oroszország egész Európát támadja, és nem fog megállni, hacsak nem állítják meg.

A kikötővárost korábban az ukrán elnök „a háború szívének” nevezte. Szerinte az ukránok tárgyalási pozíciója attól függ, hogy a keleti régiókban – a Donyec-medencében és Mariupolban – mennyire tudják visszaverni a támadásokat. Miután az orosz csapatok kivonultak Kijev környékéről, műholdképeken az látszik, hogy Kelet-Ukrajnában összpontosítják a haderőt.

Kiemelte, hogy Oroszország katonák tízezreit készül mozgósítani a következő offenzívára. Ukrajnának ezért további segítségre van szüksége, mondta. 

(Reuters)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk