Zelenszkij: Ukrajna újabb győzelemért küzd

Külpol

Amíg Putyin a Vörös téren szónokolt, Zelenszkij az ukrán népnek üzent a második világháború befejezésének évfordulóján.

Ukrajna újabb győzelemért küzd, és meg fogja nyerni Oroszországgal folytatott háborúját is – jelentette ki hétfőn Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a második világháborúban aratott győzelem 77. évfordulója alkalmából közzétett videóüzenetében.

"Bár az odavezető út nehéz, nincs kétségem a győzelem felől" – fogalmazott Zelenszkij, hozzátette: bár Oroszország azt képzelte, Ukrajna nem ünnepli meg a győzelem napját, az ukránok nem hagyják, hogy Moszkva elvegye tőlük a dicsőséget.

 "Győztünk 1945-ben, győzni fogunk most is" – jelentette ki.

Az elnök vasárnap esti videóüzenetében – amikor lebombázott épületek előtt állva szólt az emberekhez – már leszögezte: az egész szabad világ tudja, hogy Ukrajna a jó oldalon áll, Oroszország pedig veszíteni fog, "mert a gonosz mindig veszít".

"Oroszország elfelejtett mindent, amely valaha fontos volt a második világháború győztesei számára, de a világ, s Ukrajna nem" – jelentette ki Zelenszkij, és hangsúlyozta: Ukrajna immár bebizonyította, hogy "a szabad világ és az egységes Európa része", "ezzel ellentétben azonban Moszkva magára maradt". Kiemelte azt is, hogy itt az idő súlyt adni a világháború áldozataira célzó "soha többé" kifejezésnek, amelyet minden május 9-én hangoztatnak.

A ma élő ukránok a nácik ellen harcolók leszármazottai, és utódaik ismét győzni fognak, és akkor ismét béke lesz – fogalmazott Zelenszkij.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk