Interjú élőzenével – új koncertsorozatot indítanak

  • narancs.hu
  • 2021. november 25.

Kultúra

Berecz Zsombor olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok vitorlázó – és a MÁV Szimfonikus Zenekar.

A Zene showja címmel interjúkkal egybekötött koncertsorozatot indít a MÁV Szimfonikus Zenekar és a ZeneMűvek a budapesti Akvárium Klubban. A szervezők szándéka szerint a meghívott vendéggel fiatalokat érintő témákról beszélget a műsorvezető, a zenekar pedig reflektál egy-egy gondolatra a klasszikus hangverseny-repertoár remekműveivel, abban a reményben, hogy a hallgatóság felfedezi, mennyi hétköznapi aktualitás rejlik a komolyzenében. 

Az első koncert vendége december elsején este 8 órától Berecz Zsombor olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok vitorlázó. Seidl Dénes, a Junior Prima-díjjal minap kitüntetett trombitaművész fogja kérdezni vitorlázásról és komolyzenéről,  a MÁV Szimfonikus Zenekar pedig Mendelssohn, Csajkovszkij és Rimszkij-Korszakov műveivel készül az estére.

Ez nem laikusok beszélgetése lesz: Seidl Dénes és Dénes-Worowski Marcell karmester, a ZeneMűvek alapítói is nagyon szeretnek vitorlázni.

A leadképen Dénes-Worowski Marcell karmester

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

 

 

Figyelmébe ajánljuk