Sörösdobozoknak hitték a múzeumban a műalkotásokat, kidobták őket

  • narancs.hu
  • 2024. október 8.

Kultúra

A hollandiai múzeumban tényleg megfestettek két sörösdobozt, ez zavarhatta össze a dolgozót.

Egy holland múzeum egyik dolgozója kidobta a szemetesbe Alexandre Lavet francia művész All The Good Times We Spent Together című alkotását, miután azt hitte, hogy csak két összenyomott sörösdobozról van szó, amit valakik otthagytak. A dolgozó nagyon nem lőtt mell, ugyanis tulajdonképpen tényleg két sörösdobozról van szó, amiről csak közelebbről derül ki, hogy aprólékosan, kézzzel, akrillal festett alkotásokról van szó – írja a Guardian.

 
Alexandre Lavet alkotásai
Alexandre Lavet
 

A nyugat-holland Lisse-ben található LAM múzeum szóvivőjének saját bevallása szerint gyakran próbálnak meglepő helyeken hagyni műalkotásokat az izgalom kedvéért, viszont ennek volt köszönhető, hogy Elisah van den Bergh kurátor vette csak észre, hogy eltűntek a dobozok, és már épp kidobták volna a szemeteszsákot is velük együtt, amikor megmentette a tárgyakat.

A sörösdobozokat kidobó munkatársat nem büntetik, mivel csak a munkáját végezte, de azért a továbbiakban egy hagyományosabb talapzaton teszik megtekinthetővé a dobozokat.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk