Az Előző életek és a Ripley sztárjával forgatja következő filmjét Horvát Lili

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 29.

Mikrofilm

A Jegyzeteim a Marsról a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre rendezőjének angol nyelvű debütálása lesz.

Horvát Lili második játékfilmje, a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre igazi sikersztori volt: 2020-as világpremierjét a Velencei Filmfesztivál egyik függetlenfilmes szekciójában tartották, itthon több mint 20 ezer néző látta a mozikban, a hazai és nemzetközi kritikusok is jól fogadták, a Rotten Tomatoes-on jelenleg is 88 százalékos, kiváló értékeléssel áll. 2021-ben Magyarország ezt a filmet nevezte az Oscarra – ugyan a jelöltek közé nem került be, de remek ajánlólevélnek számított a rendező számára, amit az is bizonyít, hogy következő projektjére máris igazi világsztárokat sikerült behúznia. (Interjúnk a rendezővel itt olvasható!

A Deadline szerint ugyanis Horvát első angol nyelvű filmjének főszerepeit Greta Lee és Andrew Scott alakítják majd. Előbbit a tavalyi, többszörös Oscar-jelölt Előző életek (kritikánk ide kattintva olvasható) című romantikus dráma révén ismerte meg a világ, amelyért a szakértők szerint tényleg csak egy hajszálon múlt, hogy ő maga nem kapott Oscar-jelölést. Kapott azonban már nominációt Emmy-re a The Morning Show mellékszereplőjeként, emellett pedig olyan sorozatokban tűnt fel, mint a Csajok, az Új csaj, a Wayward Pines, a Dr. Chance vagy a Végtelen matrjoska, de játszott a Pénzes cápa, a Lánytesók vagy a tavalyi Problemista című filmben, és gyakran szinkronizál is (Kivert kutyák, Pókember: A Pókverzumon át).

Hasonlóan felkapott névnek számít Andrew Scott is, akinek egyik első filmszerepe a Ryan közlegény megmentése egy névtelen katonája volt, az áttörést azonban a hatalmas sikerű Bolhafészek hozta meg számára, amelyben egy dögös papot alakított. Azóta játszott az 1917-ben, a Catherine, a Madárkában, és a tavalyi év egyik legünnepeltebb filmjében, a Mind idegenek vagyunkban (kritikánk itt olvasható), feltűnt a Fekete tükörben (amiért Emmy-re is jelölték), a Ripley című idei Netflixes sorozatban (erről szóló kritikánk itt érhető el) pedig már ő alakította a címszereplőt (ezért színészként és producerként is Emmy-re jelölték).

Horvát Lili új filmje, a Jegyzeteim a Marsról egy zseniális tudósról, Margot-ról (Lee) szól majd, akinek gondjai vannak a házasságával. Férjével, Sammel (Scott) és barátaival túrázni indul, amikor egyszer csak eltűnik, majd megmagyarázhatatlan módon megjelenik saját temetésén – ám szemmel láthatóan már teljesen más emberként. Sam azonban a csodás feltűnését második esélyként értékeli.

„A történet az emberi psziché labirintusáról szól, a szerelem állandóan változó arcairól. Hogyan kell egy házasságot újrakezdeni, újra felfedezni a másikat, ismét szerelembe esni – a sztori azt mutatja be, hogyan próbáljuk ezt a lehetetlen vágyunkat kimerítő módon megvalósítani” – fogalmazott a magyar rendező.

A filmet jövő tavasszal forgatják Budapesten és Bécsben,

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Négy év után jutott eszébe a leköszönő fideszes polgármesternek, hogy többmilliós jubileumi jutalom jár neki

Dávid Zoltán orosházi városvezető jegyezte a saját maga jutalmazásáról szóló előterjesztést. Ráadásul úgy, hogy az négy évvel ezelőtt lett volna esedékes. Az ellenzék szerint mindez elévült, így törvénytelen. Néhány szakértő dodonai véleményére támaszkodva a fideszes többség persze megszavazta az előterjesztést.