Miért ne lehetne a köd az új hó?

  • narancs.hu
  • 2015. december 26.

Lélek

Ne sirassa a fehér karácsonyt! Ez is fehér, ez is csodaszép, tanuljuk meg szeretni! Mutatunk tíz Magyarországon készült fényképet, amely leveszi a lábáról.

„Európa döntő részén Magyarországhoz hasonlóan elmarad a fehér karácsony, több helyen kora tavaszias időt hoz az ünnep” – összegezte a szomorú helyzetet az Időkép. Az Egyesült Államokban rekordmeleget jósoltak szentestére – sokkol az MTI. A Reuters brit hírügynökség egyenesen úgy fogalmaz: a Mikulás jól teszi, ha légkondicionálót és nagy teljesítményű ablaktörlőt szerel a szánjára.

Osztozunk mindazok fájdalmában, akik a fehér karácsony elmaradását siratják. Volna azonban egy alternatív javaslatunk. Karácsonykor hó helyett sokszor köd borítja a tájat, most meg aztán főleg. Mi lenne, ha megpróbálnánk ezt is értékelni? Végül is fehérnek fehér – és hát gyönyörű tud lenni.

Amint az az MTI decemberi fotóiból kiderül. Ez például Salgótarján Salgóbánya városrésze, a salgói várból fotózva, december 24-én.

false

 

Fotó: Komka Péter/MTI

false

 

Fotó: Komka Péter/MTI

Köd Zalában.

false

 

Fotó: Varga György/MTI

És Budapesten.

false

 

Fotó: Balogh Zoltán/MTI

false

 

Fotó: Balogh Zoltán/MTI

false

 

Fotó: Balogh Zoltán/MTI

Ezek nem a sarki fények Izland felsőn. Ez a köd fővárosa: Salgótarján.

false

 

Fotó: Komka Péter/MTI

false

 

Fotó: Komka Péter/MTI

A pécsi tv-torony ködben a Tubesről fotózva.

false

Fotó: Sóki Tamás/MTI

false

 

Fotó: Sóki Tamás/MTI

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?