Atlantiszi angyalrituálét tartott egy szekta a polgárőrök gyerektáborában, amit a Belügyminisztérium támogatott

  • narancs.hu
  • 2018. október 26.

Lélek

Az elsüllyedt világ.

Augusztusban tartotta az Országos Polgárőr Szövetség ifjúsági táborát Zala megyében, a Belügyminisztérium támogatásával. A Magyar Idők nevű kormánylap és a 24.hu számolt be arról, hogy a tábor után több szülő panasszal élt, mert szülői engedély nélkül tartott a táborban „szertartást” egy szekta, amely nemcsak emberek és angyalok együttélését, hanem Atlantisz létezését is hirdeti. A szekta angyalszeánszain kézrátételes gyógyítást is alkalmaznak.

A tábor elvileg gimnazista korú gyerekeknek adna ízelítőt abból, mit csinál egy polgárőr, hogy aztán nagykorúként gyorsan, már szinte kész polgárőrként állhassanak munkába.

false

 

Fotó: Keresztény Esszénus Egyház Facebook-oldala

Az esetre némiképp magyarázatot ad, hogy a polgárőrök alelnöke, Horváth Róbert vezeti ezt a szektát, vagyis a Keresztény Esszénus Egyházat.

A 24.hu azt írja, hogy a reklamáló levelek a Belügyminisztériumhoz is eljutottak, az Országos Polgárőr Szövetség belső vitát indított az ügyben, és megszavaztatta a szülőket arról, hogyan vélekednek a tábori „istentiszteletekről” – ők így nevezik az atlantiszi angyalok kézrátételes gyógyítását, bár abban kételkedünk, hogy a szülőknek ez jut eszébe az istentisztelet elnevezésről.

Mindenesetre a portálnak azt mondta Horváth Róbert, hogy valóban megtartották a szóban forgó „istentiszteletet”, de a szülők ebbe beleegyeztek, további kérdésekre nem volt hajlandó válaszolni.

 

 

Figyelmébe ajánljuk