Havas eső, hó, ónos eső jöhet, és talán köd is lesz

  • narancs.hu
  • 2021. január 30.

Lélek

Futnak a felhõk, száll a kabátom, a szélben, ó a szélben.

Elszórtan valószínű záporeső, néhol havas eső, a hegyekben hózápor. A késő délutáni, esti óráktól egyre több helyen hullhat csapadék: kezdetben inkább eső, amelyet egyre többfelé havas eső, hó vált fel. Szalma zizeg, pörög, hull a szememre, a Holdból, ó a Holdból. 

Vasárnap eleinte jobbára erősen felhős, illetve borult lesz az ég, majd délutántól észak, északnyugat felől már szakadozik, csökkenni kezd a felhőzet. Este északnyugaton köd is képződhet. Északkeleten csak néhol valószínű hószállingózás, másutt több helyen várható havazás. 

A déli, délkeleti tájakon helyenként eső, havas eső is előfordul. Főként reggel és este délen néhol ónos eső is lehet. Szárnyal a rengeteg, hajában a Hold ül, fénye az ablakom, takarómon rezdül.

Szombaton a nyugati, északnyugati szelet elsősorban hazánk északi felén sokfelé erős, kezdetben néhol viharos lökések kísérik. Vasárnap megélénkül, helyenként megerősödik az északi, északkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -6 és +2 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +2 fok között valószínű.

Andezit dolgozik, zúg a sötétben, zümmög a széntelep, hunyorog a testben. Alszom és alszom és álmodom egyre, futnak a felhõk fenn dideregve. Futnak a felhõk, szállok a szélben, át az idõkön, mint a mesében, alszom és alszom és álmodom egyre, szalma zizeg, pörög, hull a szememre, a Holdból, ó a Holdból.

Figyelmébe ajánljuk