A polgármester ellen kampányol az I. kerületi önkormányzati lap

  • narancs.hu
  • 2024. február 25.

Lokál

Miután a testületben többségbe került a Fidesz, a jobboldali kötődésű Mediaworks-höz került a Várnegyed újság.

„Bojkottálom a Fidesz-propagandává silányított Várnegyed újságot” – tudatta a héten közleményben V. Naszályi Márta.

Az I. kerület párbeszédes polgármestere azt írta, „2022-ben azzal, hogy két korábban jobbikos képviselő a választóit cserben hagyva átállt a Fideszhez az I. kerületben, a kormánypárt többségbe került az önkormányzat képviselő-testületében”. „Ezt a többséget elsősorban arra használták fel, hogy

fideszes emberekkel feltöltött alapítványokba és cégekbe szervezzenek ki olyan tevékenységeket, amelyek korábban az önkormányzathoz tartoztak,

majd önkormányzati forrást – tehát a kerületi adófizetők pénzét – rendeltek hozzá” – írta V. Naszály.

Mint a polgármester írja, a fideszes többségű képviselő-testület egyik első lépése volt a Várnegyed újság megszerzése, amit leállíttattak, majd a kiadását a fideszes vezetésű külső médiacéghez rendelték.

Mint a 444.hu írja, a lap egy év kihagyás után decemberben indult újra (pdf), online elérhető, de a postaládákba is bedobálják a kerületi újságot, amit már a jobboldali médiabirodalom, a KESMA alá tartozó Mediaworks Hungary Zrt. nyomtat ki.

Az új lapmenedzsmenttel az a hungarikumnak – sőt budaikumnak – nevezhető helyzet állt elő, hogy az önkormányzati lap a polgármester ellen kampányol.

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk