Eddig névtelen közterületeit nevezi el a II. kerület

  • narancs.hu
  • 2023. február 26.

Lokál

A közelgő nőnap alkalmából olyan nőkről, akikre büszkék.

Nőnap alkalmából eddig névtelen közterületeit nevezi el a II. kerület olyan nőkről, akikre büszkék – derül ki Őrsi Gergely, a kerület polgármesterének Facebookon-posztjából.

„Utcáink és közterületeink elnevezése sok esetben hordozhat fontos ismeretet. Helytörténetünk, kultúrtörténetünk vagy éppen tudománytörténetünk olyan szereplőinek állíthatnak emléket, akik példaként állnak előttünk, és akikre joggal vagyunk büszkék” – olvasható a bejegyzésben.

Két évvel ezelőtt – az első „nőnapi névadó” idején – a kerület célja az volt, hogy javítsanak azon a budapesti arányon, amely szerint a valós személyek neveit viselő utcanevek nagyjából 89 százalékát férfiakról és csupán 11 százalékát nőkről nevezték el. Az önkormányzat ezért további – eddig névtelen – közterületeket nevez el olyan nőkről, akikre büszkék.

Nevezzük el névtelen közterületeinket nőkről, akikre büszkék vagyunk! - Közterületek nőnapi névadója 2023 Utcáink és...

Posted by Őrsi Gergely on Saturday, February 25, 2023

A korábbi évekhez hasonlóan ismét lehet neveket javasloni. Két éve több mint ezer javaslat érkezett, így gazdagodott a kerület a Szabó Magda sétánnyal, a Psota Irén utcával, a Komlós Juci közzel és a Solt Ottilia térrel.

A most elnevezni tervezett közterületek egyikére sincs korábban bejegyzett házszám, sem lakóház, így a polgármester szerint senkinek nem kell az elnevezést követően okmányokat cserélnie.

(Címlapképünk forrása: masodikkerulet.hu)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk