Éjszakára megjön a rossz idő, sok esőre lehet számítani

  • narancs.hu
  • 2021. október 5.

Lokál

Szerdán az egész országot beterítheti a csapadékzóna. 

Kedd estétől, késő estétől egy csapadékzóna alakul ki a Dunántúl nyugati részén, mely szerdára virradó éjszaka lassan egyre keletebbre helyeződik át – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján

A csapadékzóna a szerda reggeli órákra a középső országrész fölé, majd napközben gyengülve lassan északkelet felé mozog tovább.

A szerda délutáni, esti órákban viszont délnyugat felől egy mediterrán ciklon hatására újabb, kiterjedt csapadékhullám érkezik további jelentős mennyiségű esővel.

Összességében

szerda éjfélig a lehullott csapadék mennyisége a Dunántúlon és a középső országrészben többfelé (nem mindenütt) meghaladhatja a 20 mm-t.

Csapadéknak legkisebb esélye az északkeleti határ közelében van, arrafelé előfordulhatnak akár csapadékmentes területek is.

A délkeleti, keleti szelet többnyire élénk, ma több, holnap már csak kevés helyen erős széllökések is kísérhetik. Szerdán délutántól a Nyugat-Dunántúlon az északira forduló szél több helyen is megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 8 és 14 fok között alakul, de a Miskolc-Debrecen vonal szélcsendes, hidegre érzékeny helyein ennél néhány fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában 12 és 19 fok között várható, a tartósan csapadékos tájakon lesz a hűvösebb.

Különösen a délnyugati országrészben további jelentős mennyiségű eső várható a következő napokban is.

Az OMSZ közlése szerint a Dél-Dunántúlon, kiemelten Somogy és Zala megye térségében szerdán késő délutántól akár 50 mm feletti eső is eshet 24 óra alatt, ebben azonban még jelentős a bizonytalanság.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk

Tüttő Kata vezeti az MSZP EP-listáját

  • Narancs.hu/MTI

A listavezető szerint amikor a párt azt mondja, hogy erősebb Európát akar, akkor „nem több Brüsszelre gondol”, hanem erősebb önkormányzatokra, helyi közösségekre.