Elege lett a Budavári Önkormányzatnak: betiltják az elektromos járművekkel való közlekedést

  • narancs.hu
  • 2018. június 29.

Lokál

Rossz hír a turistáknak.

Júliustól tilos lesz elektromos járművekkel közlekedni az I. kerületi önkormányzat tulajdonában lévő járdaszakaszokon és gyalogosövezetekben – írja az MTI. A rendelkezés olyan közlekedési eszközökre vonatkozik, mint például a turisták által kedvelt segway (önegyensúlyozó, kétkerekű, elektromos meghajtású közlekedési eszköz), az elektromos roller, a hoverboard (önegyensúlyozó elektromos roller) és az elektromos gördeszka.

Az önkormányzat azért döntött így, mert a kerületben egyre népszerűbbek lettek az említett közlekedési módok, viszont ezekkel gyakran nagy sebességgel, fegyelmezetlenül közlekednek, ezzel veszélyeztetve a gyalogosokat. Ebből egyébként már baleset is volt, így a kerület jobbnak látta, ha csak tolva vagy kézben szállítva engedélyezi a használatukat. A rendelet nem vonatkozik a rendvédelmi szervek járműveire és eszközeire, valamint a mozgáskorlátozottak által használt eszközökre. 

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.