Erősebb földrengés volt Texasban

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. december 17.

Lokál

Ez volt az egyik legerősebb az állam történetében.

Közepesnél erősebb, 5,4-es magnitúdójú földrengés rázta meg Texas nyugati részét, az egyik legerősebb volt az állam történetében.

Azon a területen mozdult meg a föld helyi idős szerint péntek este, ahol az olajkitermelés folyik. Károkat és sérüléseket eddig nem jelentettek.

Az amerikai földtan intézet (U.S. Geological Survey) először 5,3-as erősségről számolt be, később frissítette a mérés eredményét. Az amerikai országos meteorológiai szolgálat midlandi irodája a Twitteren azt írta, Texas állam történetének negyedik legerősebb földrengése lehet a pénteki.

A földtani intézet közlése alapján az 5,4 erősségű földrengés helyi idő szerint este 17.35 órakor kezdődött, mintegy 9 kilométeres mélységben zajlott Midlandtől nagyjából 22 kilométerre észak-északnyugatra.

A coloradói Országos Földrengésinformációs Központ geofizikusa, Jana Pursley elmondta, hogy az intézetbe érkezett első jelentések alapján a rengést a texasi Amarillótól és Abilene-től egészen az új-mexikói Carlsbadig lehetett érezni.

Később kisebb utórengés következett, a szakember szerint a jövőben több is lehet még.

Egy hónappal korábban hasonló erősségű rengés rázta meg Nyugat-Texast, epicentrumát Midlandtől 153 kilométerre nyugatra mérték.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk