Ha megütöd, leülöd – új kampányt indított a MÁV

  • narancs.hu
  • 2023. október 7.

Lokál

A cég munkatársait többször is súlyosan támadták meg az elmúlt hónapokban, erre reagál a társaság.

Az elmúlt hónapokban több alkalommal érte súlyos támadás a MÁV–VOLÁN-csoport munkatársait feladataik ellátása közben, ezért a cég 2023. október elejétől egy hónapos intenzív figyelemfelhívó kampányt indított, hogy rávilágítson a problémára, illetve nyomatékossá tegye annak súlyosságát. A cég közleményében kiemelte, hogy a cégcsoport határozottan kiáll munkavállalói mellett, és elítél mindennemű erőszakot.

„2022-ben 175, míg 2023 első félévében közel 90 főt ítéltek – akár gyorsított eljárásban – jogerősen szabadságvesztésre a magyarországi bíróságok közfeladatot ellátó személy, például autóbusz-vezetők, jegyvizsgálók terhére elkövetett erőszakos cselekedet miatt”

– fogalmaz a MÁV-VOLÁN.

A társaság korábban kezdeményezte a hasonló esetek elkerülésére a rendőrség, az önkormányzatok és a közterület-felügyeletek összefogását. Az említett szervekkel, intézményekkel együtt igyekszik megoldást találni a helyzetre, és azonnali intézkedéseket tesz kollégái testi épségének védelmében, alapítványa pedig – ahogy a korábbi, hasonló eseteknél – természetesen segítséget nyújt a megtámadott munkatársaknak.

 
A MÁV-VOLÁN kampánya
 

A következő egy hónapban a MÁV–VOLÁN-csoport a honlapján, közösségimédia-felületein, vállalati blogjában, óriásplakátokon, járművein és autóbusz-, illetve vonatállomásain változatos tartalmakkal próbálja felhívni a közvélemény figyelmét arra, hogy az erőszak nem megoldás a nézeteltérések rendezésére. A kommunikációs kampányban a MÁV–VOLÁN-csoport hangsúlyozza továbbá, hogy az autóbusz-vezetők, vonatvezetők, HÉV járművezetők, rendészek, jegyvizsgálók, közfeladatot ellátó személynek minősülnek, bántalmazásuk vagy munkavégzésük akadályozása bűncselekménynek minősül, ezáltal súlyosabb büntetést, akár szabadságvesztést is vonhat maga után.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.