Kék-fehérbe borult a Lánchíd vasárnap este

  • Narancs.hu
  • 2023. október 8.

Lokál

A Mazsihisz szerdán tart istentiszteletet a terror áldozataiért.

"Budapest döbbenten áll az Izraelt ért, a civil lakosságot sem kímélő aljas és gyáva terrortámadás előtt. A magyar főváros lakói nevében is szeretném kifejezni együttérzésemet Izrael Állam népe felé. Ezt levélben is megtettem Yacov Hadas-Handelsman úrnak, Izrael magyarországi nagykövetének és Ron Huldai úrnak, Budapest testvérvárosa, Tel-Aviv polgármesterének. Ma késő estétől pedig a Lánchíd szolidaritásunk jeléül az izraeli lobogót idéző kék-fehér világítást kap" – írja Facebook bejegyzésében Karácsony Gergely főpolgármester.

 

 
Izraeli zászlót vetítenek a Brandenburgi kapura a szolidaritás jeleként Berlinben 2023. október 7-én.
Fotó: Fabian Sommer / MTI/AP/DPA

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) és a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) mindenkit vár október 11-én, szerdán délután 6 órakor a Dohány utcai zsinagógába, hogy megemlékezzenek a terror áldozatairól és kifejezzék szolidaritásukat a Zsidó Állam mellett. A szolidaritási istentiszteleten Frölich Róbert országos főrabbi látja el a rabbinikus teendőket.

A Hamász iszlamista szervezet szombaton indított háborút Izrael ellen a Gázai övezetből, amiért Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök bosszút ígért. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk