Jelentős mennyiségű eső miatt adott ki figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat

  • narancs.hu
  • 2023. december 12.

Lokál

Zala, Somogy és Baranya megyében több mint 30 milliméter csapadék hullhat szerdán.

Jelentős mennyiségű esőre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ): Zala, Somogy és Baranya megyében egy nap alatt több mint 30 milliméter csapadék hullhat szerdán.

A meteorológiai szolgálat ezért a három megyére másodfokú (narancs) figyelmeztetést adott ki.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében az OMSZ azt írta, kedden az esti óráktól nyugat felől kiterjedt csapadékzóna érkezik, amelyből országszerte jelentős mennyiségű eső várható. Az északi, északnyugati határvidék tágabb környezetének kivételével a csapadék várható mennyisége 20 milliméter körül alakul, míg a Dunántúl egyes részein, valamint – kisebb eséllyel – a délkeleti, keleti tájakon a 30 millimétert is elérheti, néhol meg is haladhatja a 24 óra alatt lehulló csapadék. Emellett az esti órákban az északkeleti tájakon újra kialakulhat helyenként és átmenetileg köd, a késő esti órákban pedig Borsod térségében esetleg előfordulhat kis mennyiségű ónos eső, mielőtt megenyhül az idő.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk