Kiderült, miért függesztették fel a magyar kajakosok akkreditációját

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 10.

Lokál

Rendőrt is hívtak hozzájuk.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, az olimpia utolsó napján a magyar kajak-kenu küldöttség hét tagjának felfüggesztették az akkreditációját. Akkor még nem lehetett tudni, hogy az olimpikonok pontosan mit csináltak.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) most arról tájékoztatta a Telexet, hogy a társaság beült egy bárba, ahol kiszolgálták őket, azonban egyúttal a személyzet jelentette az esetet a rendőrségnek. A rendőrök a helyszínen igazoltatták a magyar sportolókat, akik ezután elhagyhatták a vendéglátóhelyet, viszont a hatóságok értesítették az olimpiai szervezőbizottságot is. Mindez azért minősült szabályszegésnek, mert az olimpiai járványügyi rendelkezések értelmében külföldi személy csak 14 nap Japánban való tartózkodás után mehet bárhová az országban.

„Az érintettek sajnálják a történteket, elnézést kértek mindenkitől, meggondolatlanul viselkedtek. A szövetség azt szeretné, ha az érmek kerülnének a fókuszba” – közölte a lappal Balogh Péter, az MKKSZ sajtófőnöke.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk