Közölte a BKV, hány dolgozójuk fertőzött

  • narancs.hu
  • 2021. március 9.

Lokál

Főleg a Vasúti Üzemeltetési Igazgatóságtól betegedtek meg most sokan. 

A járvány kezdete óta a BKV Zrt. dolgozói közül 714 embernél azonosították a koronavírust, jelenleg 181 az igazolt fertőzött, karanténban lévő munkavállalók száma - közölte a cég a 24.hu kérdésére.

A budapesti közlekedési vállalat dolgozóinak ferzőzöttsége azután került előtérbe, hogy Tüttő Kata főpolgármester-helyettes hétfőn arról beszélt az ATV-n, hogy annyira sok a beteg a 2-es metró vonalán dolgozók között, hogy ha még két ember megbetegszik, akkor lehet, hogy le kell állítani a vonalat. Tüttő szerint veszélyben van a hulladékszállítás és a takarítás is.

Tüttő kedden azt közölte, hogy elkezdik a metródolgozók beoltását, a Főpolgármesteri Hivatal pedig azt közölte, hogy a következő három napban a BKV munkatársai közül 138-an kapnak koronavírus elleni oltást a Szent Imre Kórházban. Azt írták, első körben azokat oltják be, akiknek kiesése kritikus helyzetben veszélyeztetné a közlekedés fenntartását, ebbe a körbe tartoznak - mások mellett - a forgalmi menetirányítók, a járműszerelő-specialisták vagy azok a munkatársak, akik nélkül az egész áramellátási rendszer üzemeltetése kerülne veszélybe.

A BKV most azt közölte, a 181 jelenlegi fertőzött közül 119-en a Vasúti Üzemeltetési Igazgatóságtól érintettek, 55-en pedig az Autóbusz és Trolibusz Üzemeltetési Igazgatóságtól, a kontakt személyek száma pedig 79 fő, ez azt jelenti, hogy a keddi adatok alapján a munkából kieső dolgozói létszáma 260 fő.

A BKV Zrt. azt is közölte, hogy megfelelő munkaszervezéssel próbálják fenntartani az üzemeltetést a metró, a villamos, az autó- és trolibusz üzemágakban egyaránt a jelenlegi járványhelyzetben.

 

Figyelmébe ajánljuk