Lázár korábbi sofőrjét ajánlja polgármesternek

  • narancs.hu
  • 2022. június 18.

Lokál

Miután a "tanácsára" a mártélyi képviselő-testület feloszlatta magát, és új választást kellett kiírni.

„Régi munkatárs új szerepben. Közel két évtizede ismerem Ambrus Istvánt, aki kiváló barátom, ugyanakkor nagyszerű munkatársam is volt. Most arra vállalkozott, hogy a mártélyi polgárok bizalmát kérje és munkájával a települést szolgálja. Jó szívvel ajánlom őt a mártélyiaknak, számíthatnak rá és rám is a közös munkában!” – így ajánlja Lázár János építési és beruházási miniszter, Csongrád-Csanád megyei országgyűlési képviselő a mártélyiak figyelmébe Ambrus Istvánt a Facebookon.

Mint a Hódpress írja, Ambrus István az augusztus 7-i mártélyi időközi önkormányzati választáson a polgármesteri tisztségért indul.

A vásárhelyi hírportál kitért arra is, hogy Ambrus István a sofőrje volt Lázár Jánosnak. 

2012. június 18-ától személygépkocsi-vezetőként munkaviszonyban állt a Miniszterelnökséggel, ahol Lázár 2012. június 2-tól államtitkár, majd 2014-től miniszter volt. 

 

A Hódpress úgy tudja, Ambrus Lázár miniszterségének végéig a Miniszterelnökség alkalmazottja volt. A lap szerint egy panziót irányít Mártélyon, de azt nem tudják, ott is lakik-e – bár ahhoz, hogy polgármesterré válasszák, a törvény betűje szerint nem kell ott élnie. 

Annak a miniszteri üzenetnek, hogy Ambrusra és rá számíthatnak a mártélyiak a közös munkában, azért van jelentősége, mert a legutóbbi mártélyi polgármesterrel, Putz Anitával rosszul alakult Lázár viszonya. Bár korábban együtt dolgoztak Rapcsák András vásárhelyi polgármester mellett, és Putz 2019-es indulása előtt egyeztetett Lázár stábjával, Putz elmondása szerint a fideszes politikus környezete olyasmire akarta rávenni a Márki-Zay Péter vásárhelyi polgármesterrel folytatott harcban, amire nem volt hajlandó. Azóta szórólapokkal járatták le, Lázár pedig úgy nyilatkozott, a mártélyiak jobban teszik, ha másik polgármestert választanak.

 

Lázár intelmét a mártélyi képviselők többsége tudomásul vette: áprilisban feloszlatták a képviselő-testületet, így új választást kellett kiírni.

A Hódpress információi szerint Putz Anita még nem döntötte el, indul-e újra a polgármesterségért.

 

A fotó forrása: Lázár János Facebook-oldala

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk