Lázár korábbi sofőrjét ajánlja polgármesternek

  • narancs.hu
  • 2022. június 18.

Lokál

Miután a "tanácsára" a mártélyi képviselő-testület feloszlatta magát, és új választást kellett kiírni.

„Régi munkatárs új szerepben. Közel két évtizede ismerem Ambrus Istvánt, aki kiváló barátom, ugyanakkor nagyszerű munkatársam is volt. Most arra vállalkozott, hogy a mártélyi polgárok bizalmát kérje és munkájával a települést szolgálja. Jó szívvel ajánlom őt a mártélyiaknak, számíthatnak rá és rám is a közös munkában!” – így ajánlja Lázár János építési és beruházási miniszter, Csongrád-Csanád megyei országgyűlési képviselő a mártélyiak figyelmébe Ambrus Istvánt a Facebookon.

Mint a Hódpress írja, Ambrus István az augusztus 7-i mártélyi időközi önkormányzati választáson a polgármesteri tisztségért indul.

A vásárhelyi hírportál kitért arra is, hogy Ambrus István a sofőrje volt Lázár Jánosnak. 

2012. június 18-ától személygépkocsi-vezetőként munkaviszonyban állt a Miniszterelnökséggel, ahol Lázár 2012. június 2-tól államtitkár, majd 2014-től miniszter volt. 

 

A Hódpress úgy tudja, Ambrus Lázár miniszterségének végéig a Miniszterelnökség alkalmazottja volt. A lap szerint egy panziót irányít Mártélyon, de azt nem tudják, ott is lakik-e – bár ahhoz, hogy polgármesterré válasszák, a törvény betűje szerint nem kell ott élnie. 

Annak a miniszteri üzenetnek, hogy Ambrusra és rá számíthatnak a mártélyiak a közös munkában, azért van jelentősége, mert a legutóbbi mártélyi polgármesterrel, Putz Anitával rosszul alakult Lázár viszonya. Bár korábban együtt dolgoztak Rapcsák András vásárhelyi polgármester mellett, és Putz 2019-es indulása előtt egyeztetett Lázár stábjával, Putz elmondása szerint a fideszes politikus környezete olyasmire akarta rávenni a Márki-Zay Péter vásárhelyi polgármesterrel folytatott harcban, amire nem volt hajlandó. Azóta szórólapokkal járatták le, Lázár pedig úgy nyilatkozott, a mártélyiak jobban teszik, ha másik polgármestert választanak.

 

Lázár intelmét a mártélyi képviselők többsége tudomásul vette: áprilisban feloszlatták a képviselő-testületet, így új választást kellett kiírni.

A Hódpress információi szerint Putz Anita még nem döntötte el, indul-e újra a polgármesterségért.

 

A fotó forrása: Lázár János Facebook-oldala

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk

Kártyaszámolás

A film felér egy szerencsejáték-mesterkurzussal, amennyiben nemcsak egy black jack- vagy egy pókerparti lefolyásának logikáját mutatja be és érteti meg már-már tudományos alapossággal, de a nagy tétekben folyó és nagy közönséget vonzó bajnokságok álságos világába is hasonlóan leleplező attitűddel avat be. Viszont a film nem erről szól.

Prága romokban

Lehet szó bármilyen titokban kiszivárgó kódról, nemzetközi összeesküvésről vagy világot fenyegető veszélyről, ha a főhőst nem James Bondnak hívják, a büdzsé aligha érheti el a több száz millió dollárt. 

Halandó érzékiség

A galériák nyári kiállításai sokszor az úgynevezett „könnyed” témákra fókuszálnak – a fő sláger a növényvilág. Az idén három ilyen kiállítással is találkozhattunk, de mind különböző módon közelítette meg a tárgyát.

Bartóki billentés

  • Csabai Máté

Ha volna időgépem, biztos visszamennék, hogy halljam Bach orgonajátékát, Beethovent és Lisztet a zongoránál, na meg Bartók Bélát. Utóbbi – ha nem is élőben való – meghallgatásához elég egy egyszerűbb masina is: a nevezetes „barna lemezeken” ugyanis bárki megismerkedhet azzal, hogyan billentett a mester: az 1982-ben megjelent tizenhárom korongon Scarlattitól Beethovenen át Kodályig és persze a saját műveiig végigzongorázza a zenetörténet tetemes részét.

Hajókórház a járványszigetnél

Szőcs Petra csaknem tíz éve megjelent első verseskötetét annak szürreális, groteszk, fantasztikumba hajló stílusa tette emlékezetessé. A Kétvízközben bármi megtörténhetett, különösebbnél különösebb családtagok bukkantak föl, és a beszélő, ha úgy tartotta kedve, kiugrott a harmadik emeletről a szemetes­zsákkal. 

Kint is, bent is

Hogyan egyeztethető össze a szépség- és divatipar túlszexualizált világa a feminista, kapitalizmuskritikus megnyilvánulásokkal? Mennyiben mutathat fel hiteles elbeszélői pozíciókat annak a szerzőnek az első kötete, akinek írói tevékenysége eddig legfeljebb Instagram-posztokban nyilvánult meg? 

Palackposta a porból

Izgalmasan telt a múlt hét: a magyar közélet jobbára az ország miniszterelnökének nagy pillanatával volt elfoglalva. E nagy pillanat pedig Dallas egén ragyogott fel, amikor is Orbán beszédet mondhatott a republikánosok idei nagy összeröffenésén. Fél Amerika hegyezte a fülét, hogy mit akarhat ez a furcsa idegen! A Hungarian cowboy! Vagy nem hegyezte, mármint nem a fél Amerika hegyezte, csak néhány ebédidőben arra lófráló bámész alak, akinek tényleg nem volt dolga.

Caligula lova

Lázár János miniszter korábbi sofőrje, a vasárnap megválasztott mártélyi polgármester, Ambrus István dolgozni is akar. „El kell kezdeni dolgozni. Van mit csinálni Mártélyon” – idézte az időközi választás győztesét a Promenad24 nevű kormánypárti híroldal.

A didergő király

A létező orbánizmusban embernek, állatnak sem egyszerű az élete, de most a fák is rá fognak baszni. Meg mindenki más. Mondjuk fának sosem volt jó lenni a hazában, de most, hogy Orbán Viktor pánikba esett a fenyegető energiakrízis miatt, vagy legalábbis úgy tett, mintha abba esett volna, tényleg elkezdhetnek rettegni.