Légiriadó Mezőtúron: csak részegek szórakoztak

  • narancs.hu
  • 2023. május 17.

Lokál

Sokan kiszaladtak az utcára, aztán a rendőrség és Kötél János intézkedett.

A polgármester szerint „nem gondolkodó, ittas személy vagy személyek” szólaltatták meg kedden este a légiriadót jelző szirénát a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Mezőtúron.

Szűcs Dániel polgármester a Facebookon arról írt, hogy a Rákóczi út és az Ady Endre utca sarkán lévő készülék hangja este 8 előtt néhány perccel  szólalt meg, és a környéken lakók nagyon megijedtek, sokan kiszaladtak az utcára. 

A polgárőrség és a rendőrség intézkedett, a városvezető szerint nincs ok az aggodalomra, mindenki nyugodjon meg. Szűcs Dániel megköszönte a rendőrök és Kötél János gyors fellépését. Kötél János a mezőtúri közös önkormányzati hivatal munkatársa, és polgárőr.

Arról a polgármester nem ír, hogyan férhetett hozzá bárki illetéktelenül a sziréna kapcsolójához.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?