Már csak a legsürgősebb eseteket tudják megműteni a Péterfy utcai kórház traumatológiáján

  • narancs.hu
  • 2021. december 2.

Lokál

Csúszik a közbeszerzés, nincs elegendő személyzet.

A Népszava értesülései szerint tegnap reggel beszüntette munkáját a Péterfy Kórház-Rendelőintézet Országos Traumatológiai Intézetben a Wigwam-Bau Kft - ez a cég biztosította a műtéti személyzetet, az aneszteziológiához kapcsolódó szakembereket, műtős szakasszisztenseket, aneszteziológus szakasszisztenseket valamint a műtőssegédeket. 

A lapnak nyilatkozó orvos elmondta: most csak a legsürgősebbeket operálják, az ügyeletre érkező sérültekre hosszú várakozás vár, mire műtőbe kerülhetnek.

Így a koronavírus-járvány és a felújítások miatt amúgy is visszafogott műtéti szám tovább apadt - jegyzi meg a lap. Úgy tudják, a Wigwam-Bau Kft szerződése október végén lejárt, de az új közbeszerzés, amely gondoskodott volna új szolgálattóról vagy a régi szerződés megújításáról, még csak előkészületi fázisban van.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?