Újságpapírral bütykölték meg a BKV buszát

Lokál

Segíts magadon, a jóisten is megsegít.

Egy olvasónktól érkezett fotó mutatja, hogy egy buszvezető hogyan orvosolta saját kezűleg visszapillantó tükre állandó remegését: egy újság begyűrésével stabilizálta a tükörtartót, hogy a rezgés ne akadályozza a visszapillantást. A busznak ezzel a hibával kellett közlekednie.

Szabó István, a Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezetének elnöke megkeresésünkre azt mondta, sajnos a BKV számos járműnél nem tudja garantálni az elvárható műszaki színvonalat. Példaként a Volvo és a hazai gyártású Modulo-buszokat hozta fel, amelyekben gyakran bedöglik vagy minimálisan üzemel a vezetőfülke fűtési rendszere. Emlékeztetőül: nyáron a járművek légkondicionálását nem tudták biztosítani néhány esetben. Szabó szerint mindennek nem csak anyagi okai is vannak.

false

A BKV kérdésünkre elismerte, hogy gondok vannak buszok fűtésével, hűtésével, azt azonban nem, hogy hibásan is kiengednének járműveket a forgalomba. "Előfordulhat, hogy a korosabb, 10-12 év feletti, magasabb futástelítettségű autóbuszaink gyakrabban hibásodnak meg az újabb, fiatalabb járműveinkhez képest, ugyanakkor forgalom-, és utasbiztonságnak nem megfelelő állapotú, hibás autóbuszt javítás nélkül társaságunk nem ad forgalomba. A járműflotta már említett sokfélesége miatt azok hűtési-fűtési teljesítménye is eltérő" – közölte a közlekedési vállalat.

Az utasoktól azt kérik, ha ilyet tapasztalnak jelezzék: "Amennyiben az utasok nem megfelelő utastéri hőmérsékletet tapasztalnak, úgy a járművezetőnek jelezhetik észrevételüket, aki a későbbiekben a karbantartói személyzetnek továbbítja a hibajelenséggel kapcsolatos információkat." Munkatársaik "kiemelt erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy a forgalomba adott járművek maradéktalanul megfeleljenek a jogszabályi követelményeknek." Mindezen felül minden járműnek évente szigorú hatósági műszaki vizsgát kell teljesíteniük.

Figyelmébe ajánljuk