Megnyitották a rakpartokat, a Margitsziget egyelőre zárva marad

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 26.

Lokál

A Főkertnek még át kell vizsgálnia a fákat, a Duna-parti villamosok várhatóan pénteken indulhatnak újra. 

Csütörtökön kora reggel újraindult az autós forgalom mindkét alsó rakparton, a villamosközlekedésre azonban még várni kell – írta Facebook-oldalán Karácsony Gergely budapesti főpolgármester. 

Karácsony a posztjában azt írta, most azon dolgoznak, hogy péntektől a villamosforgalom is helyreálljon, a hétvégén a megszokott módon a gyalogosok és a bringások vehetik birtokba a pesti oldalon az alsó rakpartot.

A Margitsziget azonban egyelőre zárva marad, mert a Főkert munkatársai még a faállományt vizsgálják, hiszen sok helyen meglazult a talaj, ami fokozza a fakidőlések veszélyét, ezért óvatosságra van szükség. 

A Főkert korábban arról posztolt, az árvíz a fákat is veszélyezteti, a magas vízállás fellazítja a sziget talaját, ezért azokat a fákat, amelyek külpontosak – kevésbé szakszerűen: a törzsük valamelyik irányba megdől – a dőléssel ellenkező oldalon előre lesúlyozták, a gyökérzet fölé homokzsákokat helyeztek a talajra, ezzel tudták akadályozni, hogy az átázás miatt lazább talajból kiforduljon a gyökérzet, és kárt tegyen a gátban.

Karácsony megköszönte "a Budapest-család dolgozóinak" a munkát, és azt írta, a hétvégén örömzenével szeretnék ünnepelni az árvízi védekezésben és a rendrakásban közreműködőket.

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk