Riasztás: Észak-Nyugaton és Keleten jégesőre lehet számítani

  • narancs.hu
  • 2020. május 3.

Lokál

Zivatar, viharos szél is várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) riasztást adott ki az ország Észak-Nyugati és Keleti felére, mert vasárnap délután jégeső és zivatar várható ezeken a területeken, amiket viharos szél is kísérhet – írja az Index.

Az OMSZ vasárnap reggel közölte, esőfelhők vonulnak át az ország felett, de délelőtt napos időre lehet számítani. Eső Észak-Keleten fordulhat elő, máshol gomolyfelhős, napos idő lesz.

A Dunántúlon erős észak-nyugati szél fúj, ez a térség akár viharossá is válhat. 15 és 21 fok között lesz a hőmérséklet, kívéve Észak-Keleten, ahol hidegebb lesz. Késő este lemehet 8 és 14 fok közé.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.

Puskák és virágok

Egyetlen nap elég volt ahhoz, hogy a fegyveres erők lázadása és a népi elégedetlenség elsöpörje Portugáliában az évtizedek óta fennálló jobboldali diktatúrát. Azért a demokráciába való átmenet sem volt könnyű.

New York árnyai

Közelednek az önkormányzati választások, és ismét egyre többet hallunk nagyszabású városfejlesztési tervekről. Bődületes deficit ide vagy oda, választási kampányban ez a nóta járja. A jelenlegi főpolgármester első számú kihívója már be is jelentette, mi mindent készül építeni nekünk Budapesten, és országszerte is egyre több szemkápráztató javaslat hangzik el.

Egymás között

Ahogyan a Lázár János szívéhez közel álló geszti Tisza-kastély felújításának határideje csúszik, úgy nőnek a költségek. A már 11 milliárd forintos összegnél járó projekt új, meghívásos közbeszerzései kér­dések sorát vetik fel.