Terézváros is véget akar vetni a száguldozásnak

  • narancs.hu
  • 2023. október 29.

Lokál

Négy helyre forgatható trafiboxot telepít az önkormányzat.

Négy sebességmérő készüléket, úgynevezett trafiboxot vásárol a terézvárosi önkormányzat azzal a céllal, hogy a rendőrség könnyebben kiszűrhesse a gyorshajtókat, és ezzel biztonságosabbá váljon a közlekedés.

Terézváros Facebook-oldalának vasárnapi bejegyzése szerint azt, hogy hová kerüljenek a sebességmérő készülékek, a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a kerületi rendőrkapitányság és a fővárosi rendészet iránymutatásai alapján döntötték el.

Így az Andrássy–Izabella utca, az Andrássy út–Munkácsy utca, a Podmaniczky utca–Izabella utca és a Podmaniczky utca–Rippl-Rónai utca csomópontjához szerelnek fel trafiboxot jövőre. 

A készülékek 180 fokban elfordíthatóak, így kétfelől is lehet mérni vele a sebességet. A rendőrökön múlik, mikor melyik irányból érkező kocsikra kíváncsiak.

,,Más  települések tapasztalatai azt mutatják, hogy ahol ilyen box és mérő van, ott nincs gyorshajtás, és csökken a balesetek száma. Pontosan ezt várjuk mi is, látványos javulást a közlekedési morálban és a baleseti statisztikákban. Az a 35 millió forint, amit a megvalósításra önkormányzatunk biztosít, nemcsak az itt élők, hanem valamennyi budapesti biztonságát szolgálja, az autósokét is” – nyilatkozta Soproni Tamás polgármester.   

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk