Titkolja Tarlós, de gyalogosbaráttá tenné az Andrássy utat
tarlos_top_story_lead.jpg
Tarlós István

Titkolja Tarlós, de gyalogosbaráttá tenné az Andrássy utat

  • narancs.hu
  • 2019. július 17.

Lokál

Tartanak az autósok haragjától.

Tarlós István megállapodott Orbán Vitkorral arról, milyen fejlesztésekre jut pénz, ha a Fidesz jelöltje maradhat a főpolgármester. A hvg.hu azt írja a listán rajta van az Andrássy út felújítása, gyalogosbarát átalakítása és forgalomcsillapítása is.

A megállapodást tavaly novemberben írták alá. Ebben Tarlós vállalta, hogy újraindul a főpolgármesteri székért, cserébe jut pénz például a 3-as metró felújításának befejezésére, de létrehozták a Közfejlesztések Tanácsát is, ahol a kormány és a városvezetés együtt készíti elő a jövőbeli nagyberuházásokat.

Az Andrássy út a világörökség része, Budapest egyik legszebb sugárútja ennek fejlesztése fontos mérföldkő a város életében. Tarlós mégis hallgat róla, pedig a választások előtti kampányban minden felújátás köré nagy felhajtást kerítenek. A lap szerint a hallgatás oka, hogy komolyabb forgalomcsillapítást terveznek, de Tarlós tart az autósok felháborodásától, akiknek a nyári időszakban amúgy is számtalan útfelújítással kell megküzdeniük.

A projektlistában az Andrássy út a Lánchíd, az Alagút és a környező közterületek fejlesztésével együtt szerepel. Ez utóbbi munkák előkészítése már megkezdődött.

Figyelmébe ajánljuk