Több hegységünkben is térdig ér a hó

  • narancs.hu
  • 2023. január 19.

Lokál

Elérte hazánk hegységeit az idei első komolyabb havazás. A Börzsönyben és a Mátrában 30-40 cm a hóvastagság, Dobogókőn pedig 15 centis a hóréteg.

Az Időkép beszámolója szerint a Börzsönyben nagyjából 600 méteres magasságban kezdett gyarapodni a hó, a csúcsokon pedig már térdig ér. A Nagy-Hideg-hegyen 30-40 centiméter a hóvastagság. Az időjárási oldal arról is ír, hogy a Visegrádi-hegységben Dobogókőn csütörtökön délután mintegy 15 centiméternyi hó hullott. A portál egyik videója szerint hazánk legmagasabb pontján, a Kékestetőn is jelentős mennyiségű hó esett, sokan kipróbálták a szánkózást, síelést. A mediterrán ciklonnak köszönhetően, bár sík területen csak eső hullott, a hegységeket azonban már vastag hótakaró fedi.

 Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint csütörtök késő este főként az ország északi, északkeleti részein fordulhat elő gyenge havas eső, havazás, de másutt sem zárható ki hószállingózás. Pénteken a Dunától keletre több helyen várható eső, havas eső, ami péntek délutántól egyre nagyobb területen válthat havazásba, a Dunántúlon pedig néhol szállingózhat a hó.

(Címlapképünkön: Havas fák Kékestetőn. Fotó: MTI/Komka Péter)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk