Törölte közvetlen Sanghaj-Budapest járatát egy kínai légitársaság

  • narancs.hu
  • 2020. február 3.

Lokál

Jelenleg egyetlen légitarsaság maradt, amellyel közvetlenül elérhető maradt a távol-keleti ország.

A hsziani és csengtui megállóval közlekedő járatai után a közvetlen sanghaji összeköttetését is felfüggeszti a Shanghai Airlines a koronavírus-járvány miatt – tájékoztat az Airportal.hu a Budapest Airport közlésére hivatkozva.

A Csengtu-Budapest járat február 4-e és március 28-a, a Hszian-Budapest pedig február 6-a és március 26-a között nem közlekedik. Szintén a múlt héten közölte a Hainan Airlines, hogy február 7-e és március 27-e között nem üzemelteti a Csungking és Budapest közötti járatot.

Ezek felfüggesztésével egyetlen légitársaság, az Air China maradt, amellyel közvetlenül elérhető maradt a távol-keleti ország, a cég Peking-Minszk-Budapest-Peking járata télen hetente háromszor közlekedik.

A Budapest Airport közölte, a Liszt Ferenc-repülőtér folyamatosan egyeztet a Nemzeti Népegészségügyi Központtal, valamint Budapest Főváros Kormányhivatala Népegészségügyi Főosztályának Repülőtéri Népegészségügyi Kirendeltségével, hogy az esetleges intézkedések elrendeléséről azonnal értesülhessen, és szükség esetén a rendkívüli óvintézkedéseket haladéktalanul be tudja vezetni a repülőtéren.

A koronavírusról és a szükséges intézkedésekről szóló összefoglalónkat itt találják:

Koronavírus: nem tört még be hozzánk, de az egész országot lázban tartja

Összeszedtük, hogy miképpen reagált eddig Magyarország a világjárvány terjedésére. Kínában már 14 ezer körüli koronavírussal fertőzöttről, illetve 300 halálos áldozatról szólnak a hírek, illetve az első Kínán kívüli halálos kimenetelű megbetegedést is regisztrálták már, méghozzá a Fülöp-szigeteken. Európában eddig 23 fertőzést dokumentáltak, a legtöbbet Németországban. De mi a helyzet Magyarországon?

Figyelmébe ajánljuk