Úgy tűnik, lehetnek japán nézők a tokiói olimpia versenyein

  • narancs.hu
  • 2021. május 23.

Lokál

Lehet, hogy sorsolni fogják őket.

A tokiói olimpia és paralimpia szervezői hajlanak rá, hogy helyi nézők lehessenek a nyári ötkarikás versenyek helyszínein, és ezt állítólag támogatja a japán kormány is.

A japán fővárosban április vége óta rendkívüli állapot van érvényben a koronavírus-járvány negyedik hulláma miatt. A szervezők a tervek szerint júniusban döntenek a nézőszámról, figyelembe véve a fertőzési helyzetet és egyéb tényezőket, de a Kyodo japán hírügynökség legfrissebb értesülései szerint valószínűleg az utolsó pillanatig fenntartják a zárt kapus rendezés lehetőségét, arra az esetre, ha a járványhelyzet tovább romlik.

A nézők beengedése mellett szól, hogy a profi baseball- és labdarúgó-bajnokság szurkolók jelenlétében zajlik, az olimpiai teszteseményeken némelyikén is voltak nézők, és jelentősebb problémák egyik alkalommal sem voltak. Aggodalomra ad okot azonban, hogy a nézők engedélyezése növeli a gyalogosforgalmat a helyszíneken kívül, ezért további óvintézkedésekre lenne szükség.

Az ötkarikás játékok előkészítésében jelentős szerepet játszó, ám neve elhallgatását kérő tisztségviselő elárulta, a szervezők között már nem arról folyik a vita, hogy legyenek-e nézők, vagy sem, hanem arról, hogy hány embert engedhetnek be az egyes helyszínekre.

Amennyiben korlátozni akarják a nézőszámot, akkor sorsolásra lesz szükség a belépőjegyek tulajdonosai között.

A koronavírus-járvány miatt tavalyról idén nyárra halasztották az olimpiát és a paralimpiát, előbbit július 23-tól augusztus 8-ig, utóbbit augusztus 24. és szeptember 5. között tervezik lebonyolítani. A szervezők március 20-án úgy döntöttek, hogy külföldi szurkolók nélkül rendezik meg a játékokat. (MTI)

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Neked ajánljuk