Új budapesti napilap indul novemberben

  • narancs.hu
  • 2019. szeptember 12.

Lokál

Kerényi György, a Kossuth Rádió volt főszerkesztője fogja irányítani az ingyenes lapot.

Pesti Hírlap címen novemberre tervezik egy új budapesti napilap indulását.

Az ingyenesnek tervezett lap fszerkesztője Kerényi György lesz; tulajdonos pedig a Prágában élő, több saját tévécsatornával is rendelkező médiavállalkozó, Milkovics Pál. Ő az, aki korábban szerette volna megvásárolni a Magyar Nemzetet Simicska Lajostól - emlékeztet a Média1.

A portál információi szerint a Pesti Hírlapot főszerkesztőként Kerényi jegyzi majd, aki 2006 és 2010 között a Kossuth Rádió főszerkesztője volt, később a vs.hu-nál volt alapító-főszerkesztő. Felidézik, hogy Kerényi 2015-től a szlovák közszolgálati média magyar adójánál, a Pátria Rádiónál dolgozott tanácsadóként és műsorkészítőként, majd 2017 tavaszán Botka László MSZP-s miniszterelnök-jelölt és szegedi polgármester invitálására Botka jelöltségének időszakában az MSZP-nél volt kommunikációs igazgató. Fél éven át a szegedi városházán kommunikációs vezetőként is működött, majd Kerényi visszatért Szlovákiába a Pátria Rádióhoz.

A megjelent tervek szerint a lap tényleges indulása novemberre várható, és közterleti terjesztésben lesz elérhető. (Akárcsak anno a Metropol, vagy jelenleg a kormányközeli Lokál.)

Neked ajánljuk