Újabb veszélyes vihar söpörhet végig Európán

  • narancs.hu
  • 2020. február 15.

Lokál

A Dennis nevű ciklon a Brit-szigetekre már meg is érkezett. És már halálos áldozata is van. Életveszélyes áradásokra, heves esőre és hatalmas szélre figyelmeztettek.

A Ciara nevű ciklon épp hogy végig söpört fél Európán, itt az újabb viharjelenség, Dennis. A The Independent beszámolója szerint a vihar a Brit-szigeteknél éri el Európát. A brit meteorológiai hivatal életveszélyes áradásokra, heves esőre és hatalmas szélre figyelmeztetett. Ezt követően a ciklon Franciaország és Észak-Európa felé vonulhat tovább.

Aki a napokban utazna az Egyesült Királyságba/ból repülővel,tájékozódjon a légitársaság honlapján, mert már most több száz járatot töröltek. Az Easy Jet biztonsági okokból 234 járatát törölte, a British Airways azt nyilatkozta, hogy igyekeznek nem törölni a járatokat, de átszervezések várhatók a járatok indulásában, érkezésében.

A brit kormány a hadsereget küldte a kárelhárítás és a mentés miatt segíteni azokra a helyekre, ahol a legnagyobb vihar várható. Az előrejelzések szerint annyi eső fog esni, mint amennyi általában egy hónap alatt szokott.

A lezúduló eső mellett a szél is komoly problémákat okozhat majd, nagyjából 110-120 km/h-s szélre számítanak. A hatóságok arra figyelmeztetnek, hogy a vihar miatt áramellátási problémák lehetnek, megrongálódhatnak telefonvezetékek is.

A viharnak már egy halálos áldozata is van: Kentben a tengeri kikötőben álló tankhajóról sodortak vízbe egy embert a vihar gerjesztette hullámok szombat reggel. A testet 7 órás keresés után találták meg a háborgó vízben.

Figyelmébe ajánljuk