A Family Guy alkotója levetette volna a műsorról sorozatát Orbán új kedvenc riportere miatt

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 7.

Mikrofilm

Tucker Carlson az amerikai alt-right igazi sztárja, akit a magyar jobboldal is azonnal keblére emelt – saját csatornájánál azonban nemcsak Seth MacFarlane-t, de az adó alelnökét is kiborította.

Magyarországra érkezett a Trump-párti Fox News legismertebb riportere, az alt-right sztárja, Tucker Carlson, akinek esti showműsora az egyik legnézettebb ilyen adás Amerikában. Az összeesküvés-elméletekre mindig nyitott műsorvezető megtekintette a magyar határvédelmi kerítést, a héten Budapestről jelentkezett be showműsorában, szombaton pedig a közpénzmilliárdokkal kitömött jobboldali elitképző, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) esztergomi fesztiválján tart előadást.

Oltásszkeptikussága ellenére Carlsont egyként emelte keblére a magyar jobboldal: Orbán Balázs képes Facebook-posztban mutatta be nagy kerítésmegtekintését, Orván Viktor pedig kuriózumszámba menő interjút is adott a riporternek.

Carlson elég megosztó személy saját hazájában, hiszen a republikánusokhoz képest is keményvonalas Trump-hívőnek számít. A Trevor Noah-vezette The Daily Show nemrég külön szegmensben szedte darabokra pályáját, de a baloldali ellentétének számító John Oliver is felhívta már a figyelmet saját műsorában Carlson fehér felsőbbrendűséget hirdető mondataira.

Tucker Carlsont azonban saját csatornáján, a Foxon belül is érték már támadások: 1999 óta látható a csatornán egyik legsikeresebb animációs műsora, a Family Guy, amelynek alkotója, Seth MacFarlane annyira utálja a riportert, hogy egy 2018-as interjújában kijelentette:

szégyelli, hogy egy olyan cégnek dolgozik, amely Carlsont is alkalmazza, és legszívesebben a műsorról is levetette volna a komédiát.

Augusztus 1-i tweetjében aztán MacFarlane azt írta, bárcsak műsora bármelyik más csatornán futna, csak ne a Fox-on. „Nézd, Fox, mindketten tudjuk hogy ez a házasság nem működik már. A szex már csak évi egyszer fordul elő, nem bírom az anyádat és… nos, viszonyom van az NBC-vel” – poénkodott. Múlt évben ugyanis a komikus szerződést kötött az NBCUniversallal, így ezután nekik készít már műsorokat – bár a Family Guy továbbra is a Foxon lesz majd látható.

Carlson és MacFarlane viszálya 2018-ban kezdődött, amikor előbbi a műsorában azt tanácsolta a nézőknek, hogy ha valóban meg akarják érteni mi történik az országban, mindig az ellenkezőjét higgyék el, mint amit a nagy hírállomások mondanak nekik. „Más szóval ne gondolkodjatok kritikusan, ne ellenőrizzétek a híreket egyszerre több forrásból és ne használjátok az agyatokat” – fordította le MacFarlane.

Carlson kijelentése egyébként még a Fox alelnökénél is kiverte a biztosítékot. „Mégis… annyira azért nem zavar a dolog, hogy ne váltsd be a csekket…” – lőtt vissza Carlsonra Michael Tammero.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk