A majmok bolygója soha el nem készült folytatásából készülhet tévésorozat

  • narancs.hu
  • 2022. február 8.

Mikrofilm

Az emberek bolygójában Charlton Heston figurájának irányításával lázadnak fel az emberek, míg a majmok ketrecbe kerülnek.

Azt gondolná az ember, hogy A majmok bolygója sorozatból aztán tényleg mindent kihoztak, ami benne volt: Pierre Boulle 1963-as regényéből öt évvel később készült óriási sikerű film, amelyet 1970-73 között négy folytatás követett, majd 1974-ben 14 részes sorozattal, egy évvel később animációs műsorral folytatódott a sor. Mindezek közül egyedül a Charlton Heston nevével fémjelzett első mozifilm vált maradandóvá, elsősorban befejezése miatt, melyet azóta is nagy kedvvel parodizálnak vagy idéznek meg. 2001-ben aztán Tim Burton remakelte hatalmas bukással az eredetit, de ez sem vette el Hollywood kedvét a folytatásoktól: 2011-ben A majmok bolygója: Lázadással kezdődött el egy reboot-széria, amely a 2014-es Forradalommal és a 2017-es Háborúval máris három résznél tart.

A hírek szerint azonban a soha véget nem érő franchise következő felvonása nem utóbbiak folytatása lenne: Uri Singer (Marjorie Prime) és Aimée Peyronnet (Komfortos mennyország) producer ki tudja milyen indíttatásból megszerezte A majmok bolygója egy meg nem valósult folytatásának jogait. A Planet of The Men (Az emberek bolygója) című projekt forgatókönyvét az eredeti regényt jegyző Pierre Boulle írta az első mozi sikere után. Egy fura, alternatív univerzumot mutat be – valami ahhoz hasonlót, amelyet A majmok bolygója II-ben láthattunk, csak még annál is sötétebbet. Boulle ötlete nyomán a film közel két évtizedet ölelt volna fel annak a társadalomnak a történetéből, amelyet a majmok uralnak, míg az emberek alsóbb rendű lázadókként az ő megdöntésükre szervezkednek. Ebben a világban Charlton Heson Taylorja Messiásként tanítja az embereket a beszédre, eszközhasználatra és az elnyomás elleni felkelésre; majd amikor átveszik a hatalmat, az ő ötlete, hogy vessék a majmokat ketrecbe, hogy aztán az embereket szórakoztassák.

Singer és Peyronnet mindezt egy tévésorozatban valósítaná meg – manapság ugyanis éppen ez a divat. Egyelőre nincs hír szereplőkről, vagy a forgatás időpontjáról, abban azonban biztosak lehetünk, hogy a folyamatos tartaloméhségben szenvedő streamingszolgáltatók azonnal lecsapnak majd az ötletre.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Gyúlnak a fények

  • - minek -

Szép számmal akadnak olyanok a popvilágban, akiknek tinédzserként hull az ölükbe a világhír, míg mások hosszú időn át, sok kitérővel küzdenek meg a sikerért, s ha látszólag későn rajtoltak is, mégis mindig akkor érnek oda a célhoz, amikor kell.

Kabuki Kőbányán

  • Kiss Annamária

A 19. századi Japán egyik leghíresebb írója, IV. Namboku Curuja kabuki színműve nyomán Silviu Purcărete a román nyelvű Radu Stanca Nemzeti Színházban 2018-ban rendezte meg ezt az előadást, hogy még abban az évben elnyerje vele a román színházi szövetség (UNITER) díját, három kategóriában is.

Utcazene

Mint egy hatásvadász romantikus szimfónia, a BMC Ligeti-fesztiválja is a végére tartogatta a nagy csúcspontokat. (Az első beszámolónkat lásd: Haj, ifjúság, Magyar Narancs, 2023. június 1.) A Ligeti találkozik Kurtággal című koncertet Pierre Charial produkciója nyitotta. A 80 éves, hórihorgas, mutatványosra emlékeztető kintornás még Ligetivel dolgozta ki a mester jó néhány darabjának átiratát.

Megkérték Gyulát

„Hivatali visszaélés miatt feljelentést teszek, mert két tanú egybehangzó állítása szerint hamis tanúzással akart a NER engem és Kiss Ambrus főpolgármester-helyettest »lecsukatni«” – ezt írta Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalára, miután a hvg.hu a nyomozati iratokat idézve megírta, Fidesz közeli macherek („üzletemberek”) és politikusok hogyan akarták lejáratni Bajnai Gordon volt miniszterelnököt és Budapest jelenlegi városvezetését.

A majdnem szentté avatott ember

Két évvel ezelőtt az azóta megboldogult Transindex.ro munkatársaként interjút készítettem Böjte Csabával. Az interjúban Böjte az abúzusokat szenvedett és a traumát feldolgozni képtelen gyerekeket „fonnyadt almáknak” nevezte, akikből „pálinkát főznek”. 
A szerzetes a beszélgetés egy pontján dühöngve felállt, és faképnél hagyott.

Hinni kell benne

Családostul a nyilvánosság előtt éli az életét a bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással vádolt Joób Márton önkormányzati képviselő, és azért küzd, hogy ne ítéljék el. Politikusként a senki földjére került, de a következő választáson is indulni akar.

Eskü, hogy megadom

Majdnem a duplájára emeli a kormány júliustól a kamatadót, az állampapír továbbra is adómentes lesz. Bár racionálisan az állampapír a legjobb befektetés, a befektetők mégis menekülnek tőle. Vajon miért? És jó megoldás-e ez ellen az adóemelés?