A Pókember 3. kirángatta a mozikat a járvány miatti vegetálásból

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. december 20.

Mikrofilm

Nagyot ment az új Marvel-film.

A koronavírus-járvány ideje alatt bemutatott filmek között rekordot döntött debütálása első hétvégéjén a Pókember: Nincs hazaút.

Az amerikai és kanadai mozik jegyeladásából 253 millió dolláros (82,4 milliárd forintos) bevétel folyt be. Ezzel ez a hazai debütálása alapján harmadik legnagyobb sikerű hollywoodi produkció. Világszerte pedig összesen 587,2 millió dolláros (191,2 milliárd forintos) bevételt hozott a film a Sony Corp. közlése szerint.

A mozisiker régóta várt lökést adott az olyan mozihálózatoknak, mint az AMC Entertainment, a Cinemark és a Cineworld, amelyeket jelentősen sújtott a járvány hatása. Az amerikai és kanadai jegyeladások még a legoptimistább múlt heti jövendöléseket is túlszárnyalták: az elemzők 200 millió dollárra becsülték a várható bevételt.

Az összesített eredményeket nézve a Pókember: Nincs hazaút a bevételével a Bosszúállók: Végjáték és a Bosszúállók: Végtelen háború mögé pozícionálta magát, megelőzte viszont Star Wars: Az ébredő Erő sikerét.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk