Tévétorrent

A Teacher

  • SzSz
  • 2020. december 9.

Mikrofilm

Új tanár érkezik a középiskolába: Claire fiatal is, szép is, mindezeket a tulajdonságait azonban tanítványai jobban értékelik, mint pedagógustársai.

Keveset tudunk meg róla, egyedül a házasságába tekinthetünk bele: átlagos fiatal pár, a lángoló szenvedélyek már elmúltak, ám a mindennapok kihívásai ott magasodnak előttük.

Hasonlóan szűk a fókusz másik hősünkön, Ericen: jóképű és pont annyival tehetségesebb társainál, hogy megragadja a friss tanerő figyelmét. Szép lassan sodródnak egymás felé, kapcsolatuk dramaturgiai hiányosságait a színészek karizmája és a közöttük lévő kémia hivatott kitölteni: Kate Mara és Nick Robinson mindezt séróból hozzák.

Persze e minisorozatot ugyanez a rendező egyszer már rövidebb és hatásosabb formában elkészítette. Hannah Fiddel az azonos című, 75 perces független drámájával mutatkozott be rendezőként 2013-ban. A mozival megjárta többek között a Sundance filmfesztivált is, hét évvel később pedig megkapta a lehetőséget, hogy tízszer fél órában ismét elmesélje történetét.

 

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Hol az ember?

A megfilmesíthetetlen könyvek megfilmesítésének korát éljük – ezek pedig nagyrészt sci-fik. Herbert Ross Dűnéjének sokszor nekifutottak, mire Denis Villeneuve szerzői húrokat pengető két blockbustere végre a tömegek igényeit is képes volt kielégíteni; Isaac Asimov Alapítványából az Apple készített immár második évadát taposó, csillogó űroperát – a Netflix pedig az elmúlt évek egyik legnagyobb sikerű, kultikus hard sci-fijébe, Liu Ce-hszin kínai író Hugo-díjas A háromtest-triló­giá­jába vágott bele.

Nem viccelnek

  • - minek -

Poptörténeti szempontból is kerek jubileumokkal teli lesz ez az év is – novemberben lesz negyven éve, hogy megjelent a The Jesus and Mary Chain első kislemeze, a melódiát irgalmatlan sípolásba és nyavalyatörős ritmusba rejtő Upside Down.