Az egyiknek sikerül, a másiknak nem: mindenki fel akar ülni az agyonhájpolt sztár vonatára

  • Szabó Ádám
  • 2019. augusztus 23.

Mikrofilm

Keanu Reeves aláírt egy jégkrémet és egy világraszóló szerződést.

Keanu Reeves ismét reneszánszát éli: a John Wickkel még a Bosszúállókat is lenyomta, a Twitter tele van a lovagiasságát bizonyító fotókkal és olyan szívmelengető történetekkel, mint amikor a színész csak azért vett egy jégkrémet a moziban, hogy a nyugtát aláírhassa rajongójának.

Megérkezett Keanu Reeves, és letarolta a világot

John Wicknek legközelebb Akirát kell kinyírnia. A Bosszúállók befejező része már bemutatása előtt rekordokat döntött, majd a premier után tovább folytatta a csúcsdöntögetést. Miután átlépte a Titanic bevételi számait is - amihez maga James Cameron is gratulált -, mindenki biztos volt benne, hogy csak idő kérdése, hogy legyőzze az Avatart is és minden idők legtöbb pénzt hozó filmjévé váljon.

A hájpra érthető módon mindenki fel akar szállni: például a Warner Bros. stúdió is, aki a hírek szerint folytatja a 90-es évek végének ikonikus filmjét, a Mátrixot, aminek nimbuszát

a két pocsék folytatással

sem sikerült lerombolni. A rendezői székben ugyanaz a Lana Wachowski ül majd, aki testvérével, Lilly Wachowskival az eddigi epizódokat jegyezte. (Az eredeti trilógia készítésekor még a Larry és az Andy nevet viselték, ám azóta mindketten nemváltáson mentek át.)

A projekthez Keanu Reeves mellett sikerült megnyerni Carrie-Anne Mosst is, így ismét összeállhat a Neo-Trinity duó.

false

A film harmadik főhőséről, Morpheusról egyelőre még nem szól a fáma, de azt suttogják, hogy egy fiatalabb színészre tervezik lecserélni Laurence Fishburne-t.

A legfrissebb hírek szerint a stúdió mindenképpen egy fiatal Morpheust szeretne, ami alapesetben azt jelentené, hogy Fishburne helyett valaki más alakítja majd a karaktert – például Michael B. Jordan. Az is elképzelhető azonban, hogy az alkotók ragaszkodnak majd Fishburne-höz, és a legújabb számítógépes technika segítségével egyszerűen digitálisan megfiatalítják majd, pont ahogy Scorsese legújabb filmjében Robert DeNiro-t.

Itt az új Scorsese-film előzetese - máris mindenki a Nagymenőket emlegeti

A több évtizedet felölelő sztori kedvéért szükség volt Robert De Niro és partnerei megfiatalítására. A szuperhős-filmek és franchise-ok korában egyre kevesebb eredeti film hozza lázba az embereket - Tarantino mellett talán már csak Martin Scorsese neve hallatán dobban nagyot a filmrajongók szíve.

A forgatókönyvet Lana Wachowski mellett két David Mitchell és Aleksandar Hemon írják majd, a forgatás pedig várhatóan jövő év elején kezdődik majd.

Figyelmébe ajánljuk