Buda Flóra Anna filmje Oscar-shortlistre került

  • narancs.hu
  • 2023. december 22.

Mikrofilm

Ez a 27, amely nem tetszett a Nemzeti Filmintézetnek, de elhozta az Arany Pálmát Cannes-ból.

Oscar-shortlistre került Buda Flóra Anna animációs filmje, a 27 – írja a 24.hu.

A listát tovább fogják szűkíteni, és kategóriánként öt film kerül az Oscar-jelöltek közé.

A 27 idén megnyerte a 76. cannes-i filmfesztiválon a legjobb rövidfilmért járó Arany Pálma-díjat, és ez csak a kezdet volt. Az alkotás azonban arról is ismertté vált, hogy a tervét korábban háromszor is visszautasította a Nemzeti Filmintézet, úgyhogy végül francia-magyar koprodukcióban készült el.

A cannes-i díjhoz a Facebookon lelkesen gratulált a filmintézet, ami egy fokkal jobb reakció, mintha tudomást sem vett volna róla.

Idén augusztusban a 27 ismét nyert, ezúttal a Szarajevó Szíve-díjat, és akkor a hírek arról szóltak, hogy ezzel akár az Oscar-jelölés is összejöhet Buda Flóra Anna munkájának. 

 A hvg.hu pedig arról ír, hogy nem került föl a Magyarország által hivatalosan nevezett Kojot négy lelke című animációs nagyjátékfilm, Gauder Áron alkotása a legjobb nemzetközi film kategóriájának szűkített listájára.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk