Clint Eastwood hősei a száguldó vonaton mentik meg a világot

  • Gera Márton
  • 2018. március 18.

Mikrofilm

A lassan 80 éves rendező filmet készített egy terrortámadás megakadályozásáról. Méghozzá a történet eredeti szereplőivel.

Clint Eastwood hiába tapossa már régóta a nyugdíjas éveit, rendíthetetlenül nyomja az ipart, és továbbra is az amerikai hősök érdeklik őt igazán (az Amerikai mesterlövész vagy épp a Sully ékesen bizonyítja ezt). Szokásos vadászterületétől most kicsit keletebbre ment, hogy egy olyan 2015-ös párizsi terrortámadási kísérletről meséljen, amelynek megakadályozásában amerikai fiataloknak is jelentős szerepük volt. A párizsi vonat persze elég csalóka film: azt hinné a néző, hogy minden perce akcióval teli, ám ehelyett inkább élettörténetek mesélésével telik az idő, a három amerikai barát fiatalkorát ismerjük meg, aztán amikor ott vagyunk az események sűrűjében, akkor pár perc alatt vége is mindennek – kár ezért a slendriánságért, mert Eastwood még mindig tudja, hogyan kell adagolni a feszültséget, még ha ezt most csak néhány perc erejéig is mutatja meg.

A PÁRIZSI VONAT (The 15:17 to Paris) – Magyar feliratos előzetes (16)

CLINT EASTWOOD ÚJ FILMJE, A PÁRIZSI VONAT – MÁRCIUS 15-TŐL A MOZIKBAN! 2015 augusztusában a világ döbbenten értesült egy újabb terroristatámadásról. A Párizsból Brüsszelbe tartó expresszvonaton egy állig felfegyverzett terrorista lendült támadásba. Egyszerű és kegyetlen terve volt, de valamit kifelejtett a számításból: hogy az utasok között bátor emberek lehetnek.

Kinek érdemes beülni rá? Aki ötödjére is szereti újranézni bármelyik Clint Eastwood-filmet, és aki a szokásostól kicsit eltérő koncepcióra vágyik.

Clint Eastwood. Itt éppen színészként.

Clint Eastwood. Itt éppen színészként

 

Ahogy Eastwood legutóbbi filmjei, A párizsi vonat is megtörtént eseményeken alapul: 2015 augusztusában az Amszterdamból Párizsba tartó vonaton a marokkói Ayoub El Khazzan támadást akart végrehajtani, de három amerikai fiatal lélekjelenlétének és a beragadt fegyvernek köszönhetően a támadás meghiúsult. A pátosszal teli történeteket igen kedvelő rendező fogta a három fiatalt, és velük forgatta le a filmjét, ami kétségkívül szokatlan húzás, mert amatőr szereplőkkel nagyjátékfilmet nem minden nap készítenek.

 

 

 

 

 

 

Kövesse a Magyar Narancs filmes blogját, a Mikrofilmet, amely rendszeresen új tartalommal jelentkezik. Ajánlók, előzetesek, toplisták, és még sok minden más a Mikrofilmen!

Figyelmébe ajánljuk